Tilburgse Yvonne lanceert Kei013: een Facebookpagina die voor verbinding zorgt onder Tilburgers

Kei013

Wat ga je doen als je noodgedwongen thuis zit door de diagnose borstkanker? Na verschillende operaties moest de Tilburgse Yvonne gaan herstellen en daarvoor was afleiding nodig. Via Facebook viel haar oog toen op verschillende zogenoemde ‘Keien-pagina’s’. Het idee is eigenlijk heel simpel: je versiert een steen, deze verspreid je ergens bij jou in de buurt en op die manier maak je andere mensen weer blij met jouw mooie en creatief gekleurde steen! Want ook zeker in tijden van corona kunnen we zeker wel een lach op ons gezicht gebruiken.

Fotografie: leden Facebookpagina Kei013.

Over Kei013

Om het kleinschalig én regionaal te houden, heeft Yvonne de Facebookpagina Kei013 opgericht. Een Facebookpagina van Tilburgers, voor Tilburgers. Makers en vinders vinden elkaar via de pagina die achterop de steen staat. Vind je een kei, dan mag je hem houden. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om de steen verder te laten zwerven. Al vrij snel is dit initiatief zich als een olievlek gaan verspreiden. Tilburg is in de ban van het versieren en laten zwerven van keien. En nog meer regio’s hebben zich inmiddels aangesloten.

Meer sociale initiatieven

Yvonne wil nu zelfs nog meer sociale initiatieven gaan koppelen aan Kei013. Waarom? Met name om mensen met elkaar te verbinden, zowel jong als oud. Ze krijgen namelijk zoveel mooie, ontroerende en liefdevolle reacties van mensen die een steen gevonden hebben. Van kinderen die troost vinden in een steen, tot iemand die wel een opkikker kan gebruiken. Kinderen die stenen komen halen uit de Keienkrat om ze zelf weer te beschilderen en te verstoppen. Hoe leuk is het daarom om op jacht te gaan naar mooie, leuke, grappige of lieve keitjes?

Kei013

Doe jij ook mee?

Er zijn ook makers die stenen neerleggen bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of begraafplaats. Dit wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd. Ook initiatieven zoals het doneren van stenen aan een goed doel wordt zeker ondersteund door Kei013. Ze willen mensen een ‘steentje’ in de rug geven of zelfs een ‘kei’ grote glimlach bezorgen. Yvonne wil Kei013 op de kaart zetten en Tilburg nog meer kleur en plezier bezorgen. Doe jij ook mee?

Meer informatie

Deze Facebookpagina en initiatieven zijn natuurlijk hartstikke tof. Wanneer je hier nog meer over wilt weten, of zelfs lid van de pagina wil gaan worden, kan je hem hier vinden.