Tilburgse ziekenhuizen, huisartsenposten, GGD en GGZ roepen op tot dragen mondmasker

Mondmasker

Brabantse ziekenhuizen, huisartsenposten, diverse huisartsenpraktijken, GGD en de GGZ roepen patiënten en bezoekers op een mondmasker te dragen. Ook die in Tilburg dus. Hiermee volgen ze het dringend advies van de overheid voor de publieke ruimtes. 

Dat is besloten in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Brabant, omdat zorginstellingen een voorbeeldfunctie hebben. Het advies van het kabinet is ook van toepassing op de openbare ruimtes in zorginstellingen. Het opvolgen van het advies is daarom een logische stap, voor patiënten, bezoekers en medewerkers in de zorginstellingen.

Mondmasker

Het ROAZ heeft samen met de zorginstellingen beleid opgesteld. Zij roepen patiënten, bezoekers en medewerkers met klem op om bij binnenkomst een niet-medisch mond-neusmasker op te zetten en dat te dragen in alle openbare ruimtes, zoals gangen, wachtkamers, horecavoorzieningen, winkels en toiletruimtes. Verder geldt nog steeds dat mensen alle bestaande maatregelen moeten volgen, zoals goede handhygiëne toepassen en anderhalve meter afstand houden. Naast ziekenhuizen, huisartsenposten en GGZ scharen mogelijk ook meerdere zorginstellingen binnen ROAZ Brabant zich achter deze richtlijn of hanteren zij eigen beleid.

Voor de ruimtes in de instellingen waar zorg wordt gegeven, zoals spreek- en behandelkamers en verpleegafdelingen, gelden voor het gebruik van mond-neusmaskers de richtlijnen en protocollen van de aangesloten zorginstellingen.

Mondmasker