Tilburgse zwembaden doen mee aan Zwem4daagse om geld op te halen voor onderzoek naar kanker

Zwem4daagse

In de week van 13 tot en met 19 september slaan de KNZB en de Maarten van der Wijden Foundation de handen ineen. In verschillende zwembaden in Nederland kun je in die week, vier dagen baantjes zwemmen en hiermee geld ophalen. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de vreselijke ziekte kanker. De drie Tilburgse zwembaden Stappegoor, Reeshof en Drieburcht sluiten zich aan bij de Zwem4daagse.

Je kunt de hele week lang in alle drie de zwembaden je baantjes zwemmen. De afstand en de locatie maakt niets uit: je mag dus ook een dag in de Reeshof zwemmen en de andere dagen in Stappegoor of Drieburcht. Op het einde van dag 4 ontvang je een medaille en een oorkonde bij de receptie van het zwembad.

Zwemmen met Maarten van der Weijden

De grote grondlegger van deze vierdaagse is Maarten van der Weijden. Hij overwon zelf kanker en dook al meerdere malen in het water om geld op te halen om de ziekte te onderzoeken. Tijdens deze week zal hij dan ook verschillende zwembaden in Nederland bezoeken om de deelnemers te motiveren. Maarten zal de hele route tussen de zwembaden op de fiets of hardlopend afleggen. Op dinsdag 14 september komt hij langs in Tilburg en is van 15:00 tot 16:00 uur te vinden in het zwembad in de Reeshof. Van 18:00 tot 19:00 uur bezoekt hij Stappegoor.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Dat kan! Echter moet je hiervoor wel een ticket reserveren. Dit kan vanaf 7 september via de website van Sport in Tilburg.

Aanmelden zwem4daagse

Aanmelden voor de zwem4daagse kan vanaf maandag 30 augustus. Je dient je via de website van de KNZB in te schrijven. Je geeft hierbij aan op welke locatie je je medaille op dag 4 komt ophalen. De inschrijfkosten bedragen €2,30.

Inschrijven tijdsblokken zwemmen

Als je je hebt ingeschreven voor de zwem4daagse via de KNZB site, dien je een week vooraf nog via de webshop van Sport in Tilburg tickets te kopen voor het banenzwemmen. Hiervoor gelden de reguliere banenzwem tarieven. Badenkaarten zijn tijdens de zwem4daagse ook geldig.
Meer informatie over donaties tijdens de zwem4daagse vind je op de website van de MdvW Foundation.