TilburgvoorCultuurNacht: dit mag je niet missen

Een nacht lang theater, dans, kunst, concerten, open ateliers en exposities op bijzondere plaatsen. Voor het vijfde jaar staat Tilburg zaterdag 24 oktober weer in het teken van TilburgvoorCultuurNacht. En dat is misschien lastig kiezen met 52 deelnemers op verschillende plaatsen in de stad.

Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen idee wat er te zien is? We helpen je een handje en zorgen dat je zoveel mogelijk haalt uit je €10 en geven je alvast een vooruitblik en een paar tips. Het volledige programma bekijk je op de website van de cultuurnacht.

Deze mag je niet overslaan

De Opening

De Koningin van één Nacht – een reusachtige ademende, bewegende en lichtgevende bloem – opent de Cultuurnacht om 19.30 uur in de Factoriumtuin. Dit is dé aftrap voor een avond/nacht vol cultuur.

Mis voor moderne mens

De NachtMis voor de Moderne is een samenwerking tussen Het Zuidelijk Toneel en Theaters Tilburg. Dit is het startschot van de themaweken Lift Us Up.

Jong Talent

De studenten van de Fontys Hogeschool van de Kunsten zorgen op verschillende tijden voor korte circusacts en dansoptredens door de hele stad. De dansoptredens staan in het teken van de Oktober Dansmaand. Daarnaast kun je tussen 20.00 – 22.30 uur genieten van optredens van jong talent op de campus aan de Bisschop Zwijsenstraat.

Factorium

Topmusici Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet geven twee workshops bij Factorium Podiumkunsten. Meespelen met eigen instrument mag, deelnemen als toeschouwer ook. Wil je meedoen aan de masterclass? Dan moet je jezelf eventjes opgeven. Publiek hoeft zich uiteraard niet op te geven.

Oog in Tilburg

Aan het gebouw van het Zuidelijk Toneel hangt een enorm oog. Je kunt plaats nemen in de grote kunstinstallatie en kijkt vanuit een bijzonder perspectief naar de stad.

uitzicht vanuit oog JBZ

Nachtclub NWE Vorst

De TilburgvoorCultuurNACHT om 00.00 uur afgelopen? Dacht het niet! Het feest gaat bij de NWE Vorst tot 03.00 uur door. Het theater wordt omgetoverd tot de foutste nachtclub van Tilburg. Glitter & Glamour, danseressen en meer.

Openbare activiteiten

Niet voor alle activiteiten heb je een toegangsbandje nodig. Hieronder lichten we een aantal activiteiten tijdens de TilburgvoorCultuurNACHT uit die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Dwaalgebied ondernemers podia

Verschillende ondernemers in het Dwaalgebied bouwen hun zaak om tot podium waar verschillende live optredens worden gegeven. Zo staan bij  onder andere Tien, Superfly en Pleiade artiesten op het podium.

Koren in Spoorzone

Door heel de Spoorzone kun je genieten van koren die hun zangtalent ter gehore brengen. Popkoor Epic, Muzemento, T-blend en Des Unique zijn slechts een greep uit het assortiment van wat je zaterdagavond in de Spoorzone kunt verwachten.

Zijn er volgens jou tips die ook uitgelicht moeten worden en wij niet hebben meegenomen in dit artikel? Voel je vrij om te reageren en je mede Tilburgers/Cultuurliefhebbers te informeren!