TilburgvoorCultuurNACHT: een ijkpunt op de culturele agenda

Op zaterdag 24 oktober vindt voor de vijfde keer de TilburgvoorCultuurNACHT plaats. Deze jubileumeditie staat garant voor een avond vol culturele uitspattingen. Het wordt genieten van concerten, dans- en theaterperformances, open ateliers, exposities op veel bijzondere locaties in de stad. De NWE Vorst, Theaters Tilburg, Factorium en Paradox komen met juweeltjes van programma’s, speciaal samengesteld voor de TilburgvoorCultuurNACHT.

Culturele zelfportret van Tilburg

Dankzij de steun van de gemeente Tilburg en Tilburgvoorcultuur, het crowdfunding platform van Cultuurfonds Tilburg, toont L’Avventura in samenwerking met een groot aantal cultuurmakers en instellingen het culturele zelfportret van Tilburg. Naast professionele kunstenaars zijn er ook studenten en amateur kunstbeoefenaars vertegenwoordigd in het veelzijdige aanbod van de TilburgvoorCultuurNACHT.

Het programma

Collectief Bouwjaar 84 opent de TilburgvoorCultuurNACHT met een levend landmark in de Factoriumtuin. De reusachtige bloem “De Koningin van één nacht” doet haar naam eer aan en trekt zich na een spectaculaire performance snel weer terug. Na de opening kan men in de Spoorzone een koren-route beleven, of kiezen voor een film noir-dansbeleving op het water, een Nachtmis voor de Moderne Mens of een masterclass door Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet. Ook een bezoek aan ateliers, die gebruikelijk niet openbaar zijn behoort tot de mogelijkheden en niet te vergeten de concerten en performances in winkels en woonkamers. Traditiegetrouw transformeert De NWE Vorst tot in de late uren van de nacht tot de foutste nachtclub van Tilburg.

Kaartverkoop

Polsbandjes voor de TilburgvoorCultuurNACHT zijn nu al te koop bij de kassa’s van De NWE Vorst, Theaters Tilburg, Factorium en Paradox. (Tijdens de reguliere openingstijden). Een polsbandje kost 10 euro en geeft toegang tot het complete programma. De opbrengst van de kaartverkoop wordt gematched door TilburgvoorCultuur en komt ten bate van de deelnemende makers en instellingen.

Meer informatie: www.tilburgvoorcultuurnacht.nl