TiLT: Feest voor wie Leest

Literatuur, theater, muziek, cabaret en beeldende kunst. Op zaterdag 14 maart barst de Schouwburg Tilburg uit zijn voegen. Op die avond, als apotheose van de Boekenweek, vindt daar het grootste en meest veelzijdige literatuurfeest van Zuid-Nederland plaats. De vijfde editie van TiLT belooft de mooiste ooit te worden.

Van Joke van Leeuwen tot Wim Helsen, van Bert “Ventoux” Wagendorp tot Marc-Marie Huijbregts en van de Rockacademie tot Jeroen de Leijer: in vier zalen van Theaters Tilburg is het feest. AKO-winnaars en aanstormende talenten, verstilde poëzie en absurdistisch cabaret, landelijke bekendheden en regionaal talent, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een spetterende avond van te maken.

Waanzin

De Orde van de Dag fileert het Boekenweekgeschenk, er is een sportkantine met o.a. oud-wielrenner Peter Winnen, een live hoorspel met Jaap Robben, lokale waanzin van Jeroen de Leijer en S. Lloyd Trumpstein en Vlaamse topbijdragen van Yves Petry en writer in residence Annelies Verbeke. Luister naar poëzie van Micha Hamel en de voordracht van rijzende sterren als Niña Weijers en Hanneke Hendrix. Onderga de performances van De Titaan en Bastaardplaten. Beleef de Culturele Apotheek. En sluit de avond swingend af.

In de Boekenweek gaat Theaters Tilburg op TiLT. Literatuur op z’n spannendst. Boeken op hun best. Een absolute must voor iedereen die graag leest en feest.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het programma op zaterdag 14 maart in Theaters Tilburg is inmiddels gestart via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 of rechtstreeks aan de balie. Tickets kosten € 22,50 of met bibliotheek- of studentenpas € 15. Voor meer informatie én het volledige programma kun je terecht op www.tilt.nu.

Fotograaf: Bob Bronshoff
Fotograaf: Bob Bronshoff