TiLT: van Adriaan van Dis tot Ellen ten Damme

Voorverkoop literair festival van start 

Vier dagen feest in de Boekenweek. Dat is TiLT. Het grootste en veelzijdigste literatuurfestival van Zuid-Nederland. Van 13 t/m 16 maart 2014 schudt Tilburg op de literaire grondvesten. Met als absolute apotheose zaterdag 15 maart: het grote ‘Feest voor wie Leest’ in Poppodium 013. De voorverkoop start morgen via www.tilt.nu.

In drie jaar tijd is TiLT uitgegroeid tot een festival van nationale allure. Met op donderdag 13 maart TiLT Light (een cabareteske dichtavond met o.a. Ivo de Wijs) in de Concertzaal, vrijdag 14 maart Kroeg op TiLT (cross-over kroegentocht op de Korte Heuvel), zaterdag 15 maart TiLT Feest voor wie Leest (groot festival in 013) en zondag 16 maart de Morning After TiLT (literaire brunch met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer) in Bibliotheek Tilburg Centrum.

Programma 013
Het programma in 013 wordt dit jaar bruisender en veelzijdiger dan ooit! Met een mooie mix van literatuur en theater, van muziek en poëzie, van landelijk bekend en regionaal talent. Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Karin Bruers, Esther Porcelijn, allemaal treden ze op. In alle hoeken en gaten van de poptempel. Vaak in unieke combinaties, speciaal voor TiLT: Joris van Casteren met een marsreiziger, stadsdichter Jasper Mikkers met saxofonist Paul van Kemenade en twee kunstschilders, de Rockacademie met dichters. En last but not least: de zinderende Ellen ten Damme in combi met de briljante Ilja Leonard Pfeijffer. Wat weer naadloos overgaat in een swingende afterparty. Kortom: TiLT in 013 is een feest vol literatuur, theater, muziek en beeldende kunst.

Tickets
Tickets voor TiLT zijn te koop via de site www.tilt.nu. Daar staat ook alle actuele informatie over de verschillende onderdelen. TiLT is verder te volgen via Facebook en Twitter (@TilburgTiLT).

Donderdag 13 maart: TiLT Light
Concertzaal, 20.30 u, €15

Vrijdag 14 maart: Kroeg op TiLT
Korte Heuvel, 20.00 u, gratis

Zaterdag 15 maart: TiLT Feest voor wie Leest
Poppodium 013, 20.00 u, €19,50 (vvk), €15 (studenten/bieb-leden)

Zondag 16 maart: Morning After TiLT
Bibliotheek Tilburg Centrum, 12.00 u, €12,50 (incl. brunch)