Tilburgse Tim de Groot rent Boston Marathon voor zieke vriend

Tim de Groot

Wat doe je als je vriend ziek is,  je wilt graag iets doen, maar je weet niet hoe? Tim de Groot uit Tilburg heeft daar een goed antwoord op: hij woont in Boston en gaat voor zijn vriend Glenn én de MS Society de marathon lopen. Maar hoe is het idee tot stand gekomen? En hoe bereid je je daarop voor? Wij spraken Tim!

‘Ik ben blij dat ik voor Glenn iets terug kan doen’

Tim en Glenn groeien samen op in Tilburg en zitten al vanaf groep zes van de basisschool in een hechte vriendengroep. Vanaf zijn vijftiende krijgt Glenn korte verkrampingen in zijn hand. “We deden er eerst nog grappig over, maar het ging maar niet weg,” vertelt Tim. De diagnose MS volgt en Tim besluit iets groots te gaan doen voor zijn vriend. Toen hij zag dat je in Boston voor het goede doel kunt meelopen, was hij gelijk om. “Ik ben blij dat ik voor Glenn iets terug kan doen.” Hij heeft nu ongeveer 4600 dollar van de 7500 dollar opgehaald om daadwerkelijk te starten. Het ophalen van dit geld voor MS Society is een voorwaarde om mee te lopen aan de marathon.

Van weddenschap naar fanatieke hardloper

Toen zijn vriendin een baan aangeboden kreeg in Boston voor twee jaar, besluit Tim om mee te gaan. De bedoeling is dat ze na die twee jaar nog iets langer blijven maar uiteindelijk wel naar Tilburg terugkeren.

Tim traint ongeveer twee keer in de week voor de Boston Marathon. En heeft op 7 oktober 2018 ter voorbereiding de halve marathon van Boston gelopen. Het hardlopen is op een grappige manier in zijn leven gekomen: “Ik had ooit een weddenschap verloren van mijn vrienden en moest toen de Rotterdamse Marathon lopen.” Het was zwaar, maar het beviel hem wel.

Verschillende acties

Tim wil zijn doel behalen en is daarom flink bezig met campagne voeren. Om aandacht te vragen voor zijn actie heeft Tim een filmpje gemaakt waar hij door verschillende staten in Amerika hardloopt. “Samen met mijn vriendin ben ik op reis gegaan door Amerika en heb ik zo het filmpje in elkaar gezet.” In het filmpje is te zien dat hij (zogenaamd) van San Francisco naar Boston loopt.

Om nog meer geld in te zamelen verkoopt hij Stroopwafels. “Als mijn vrienden overkomen laat ik ze zakken Stroopwafels meenemen,” aldus Tim. Verder wil hij ook een carwash en een benefietavond organiseren.

Doneren

Wil jij Tim een steuntje in de rug geven? Dat kan! Via deze website kun je hem helpen. Als je niet beschikt over een creditcard kun je ook doneren door geld over te maken naar NL78 RABO 0117237701 ten name van Tim de Groot.