Tip van de redactie: Jungle Life

Weet je dat je op de Tilburgse Kermis spinnen, flamingo’s, krokodillen, papegaaien en slangen kunt bekijken? En dan heb ik het niet over plastic exemplaren in een spookhuis. Nee, échte, levende exotische dieren.

De parkeergarage van de Emmapassage wordt tijdens de kermis overgenomen door Dierenpark de Oliemeulen uit Tilburg. De attractie Jungle Life staat woensdagmiddag nog in de steigers. Op een ladder tegen de parkeergarage staat Martijn. Hij werkt voor de Oliemeulen en hangt een spandoek van een tweekoppige slang op. Al 15 jaar staat de Oliemeulen met een attractie op de kermis. “Het begon met een paar spinnen in een cafeetje vlakbij”, zegt Martijn, “uiteindelijk  groeide het uit tot Jungle Life in de parkeergarage.”

Jungle Life bestaat uit de begane grond van de parkeergarage en de verdieping daaronder. Er zijn meer dan 21 soorten vogelspinnen, verschillende wandelende takken, reuze schildpadden,  papegaaien, flamingo’s en krokodillen. De klapper van Jungle Life is een kermisattractie op zich: een twee-koppige slang. En dat is bijzonder, daar is maar één ander exemplaar van in Europa. Wie durft, mag de griezelige beestjes vasthouden. “De beestjes zullen niet veel stress ondervinden aan de drukke kermis. De voorkant is vrij van dieren en beneden (op verdieping -1) is het niet druk”,  vertelt Martijn. Vrijdagochtend verhuizen de dieren naar het kermisterrein.

Jungle Life is tijdens de Tilburgse Kermis dagelijks open vanaf een uur of 13.00. Wel sluiten ze eerder, dat zal tussen 00:00 en 01:00 uur zijn. Dit in verband met bezoekers die al een slok op hebben. De combinatie drank en exotische dieren is volgens Martijn van Dierenpark Oliemeulen niet zo’n succes. De entree voor Jungle Life is €3,50. Daarvoor mag je zo lang als je wilt in de attractie verblijven. Dierenpark De Oliemeulen is tijdens de kermis gewoon geopend. Alleen de gordeldieren en krokodillen zijn dan niet aanwezig in het park zelf.

Kom jij ook naar deze typisch Tilburgse attractie? Je kunt Jungle Life vinden aan de Paleisring 27-29.

junglelifevoorkant
Tijdens de kermis wordt de parkeergarage van de Emmapassage omgetoverd tot een ware Jungle.

crocodile

entree-jungle-life

martijn_junglelife
Martijn met uil Max.
tweekoppige-slang
Kom met eigen ogen de unieke twee-koppige slang bekijken in Jungle Life.