Tip van de week – authentiek Koreaans eten in de Willem II-straat bij Inza’s Seoulkitchen

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week weer een tip van Joris. Hij tipt jullie vaker en bijna altijd een leuke plek om te eten en drinken. Zo nu ook weer: Inza’s Seoulkitchen in de Willem II-straat. Lees snel verder.

Inza’s Seoulkitchen is een Koreaans restaurant waar je de authentieke keuken van het Aziatische land proeft. Je kunt er gezellig eten, maar ook afhalen. Tevens is het mogelijk om je maaltijden thuis te laten bezorgen. “Ik ken Inza’s Seoulkitchen al vrij lang. Enkele jaren geleden organiseerden ze namelijk regelmatig pop-up avonden bij Locals. Daar ben ik een keer gaan eten en dat beviel erg goed. Daarna openden ze een zaakje in het verzamelgebouw waar nu Rijkers Conceptstore zit. Daar haalde ik dan weleens iets af. Ook liet ik de Koreaanse gerechten weleens thuisbezorgen.”

Een avondje Inza’s Seoulkitchen

Inmiddels is Inza’s Seoulkitchen flink gegroeid en hebben ze een restaurantje in één van de mooiste straten van Tilburg: de Willem II-straat. In het pandje naast broodjeszaak Kras2 waan je jezelf in Seoul en proef je de veelzijdige en verse Koreaanse keuken. Een waar avondje uit. “Een maand geleden zijn we hier ’s avonds gaan eten met een aantal vrienden. De menukaart bestaat uit heel erg veel gerechten en dat maakt de keuze wel wat lastig. Gelukkig werden we goed geholpen en legde de gastheer ons meer uit over de Koreaanse eetcultuur. In Nederland zijn we gewend om in gangen te eten, maar in Korea bestellen ze wat ze lekker vinden en wordt dit samen met wat bijgerechten op tafel gezet. Heb je daarna nog honger? Dan bestel je iets extra’s. Samen tafelen en genieten van eten dus. Dat gingen wij dan ook doen.”

Maar eerst iets te drinken. “Wij vinden het leuk om verschillende drankjes die we niet kennen uit te proberen. Bij Inza’s Seoulkitchen staat een koelkast in de zaak vol kleurrijke blikjes en flesjes. Wij zagen een aantal flesjes staan die ons wel aanspraken in diverse smaken. Dus we dachten: daar bestellen we vier verschillende van. Gelukkig werden we door de gastheer getipt om eerst eens met twee flesjes te beginnen. Waar wij dachten dat dit frisdrank was, bleken het flesjes Soju te zijn met diverse smaken. Het is een soort sake met een alcoholpercentage van rond de 20%. In Korea drinken ze dit het hele diner door in kleine borrelglaasjes. Nadat ons werd uitgelegd hoe je proost in het Koreaans zegt, gingen wij volgens goed Koreaans gebruik ook aan de Soju.”

Qua eten hebben ze een uitgebreide menukaart vol Koreaanse gerechten. Van Kimbap (Koreaanse sushi) tot Fried Chicken en van Bibimbap (een rijstbowl vol toppings) tot verschillende soepen: ze hebben het. “Wij kozen voor verschillende gerechten om lekker samen te proeven. We hadden een rijstbowl, een Koreaans barbecue-gerecht, een pittig gerecht, salade en nog veel meer. Allemaal vers en erg smaakvol. Zeker een aanrader!”

Prijstechnisch is Inza’s Seoulkitchen de moeite ook meer dan waard. “De meeste gerechten zijn tussen de €10,- en €15,- en dit zijn volwaardige hoofdgerechten. Wij waren voor een avondje uit waarin we meerdere gerechten probeerden, diverse soorten Soju proefden en inclusief fooi rond de €30,- per persoon kwijt.”

Meer informatie

Wil jij meer informatie over Inza’s Seoulkitchen, het menu of de mogelijkheden om af te halen, thuis te laten bezorgen of het allerleukste: ter plekke op te eten? Check dan snel de website en volg ze op Facebook en Instagram.