Tip van de week – Broodje Jaap van De Burgerij

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Joris weer een tip!

Broodje Jaap

“Met een kantoor middenin de stad, is het vrij verleidelijk om ergens een lekker broodje af te halen. Dat doe ik dan ook regelmatig. Bijvoorbeeld bij Kras2 of bij Broodje Ritz. Maar sinds kort heb ik iets nieuws ontdekt: het Broodje Jaap van De Burgerij!”

“Ik kende De Burgerij al als plek om lekker te dineren. Of van de verschillende borrelplanken die ze thuisbezorgen. Maar onlangs werd ik door iemand getipt dat ze ook lekkere broodjes hebben om af te halen. Tijd om de proef op de som te nemen dus. Tijdens mijn middagpauze liep ik richting De Burgerij. Bij het bekijken van de menukaart zag ik dat de keuze reuze is. En dus vroeg ik wat ze mij zelf adviseerden. Het antwoord: een Broodje Jaap, Broodje Bal Burgerij of Broodje Preparé. Inmiddels heb ik ze allemaal op en kan ik wel stellen dat het Broodje Jaap mijn favoriet is!”

“Het Broodje Jaap bestaat uit een broodje (wit of bruin, dat kies je zelf) met pesto, kaas, gascogne nootham, Brugs spek, paprika, rode ui en champignon. Daarna schuiven ze het broodje even de oven in zodat de kaas lekker smelt. Vervolgens garneren ze het broodje met rucola, truffelmayo en pijnboompitjes. Het is een flink broodje waardoor je direct stevig hebt geluncht. En dat voor €7,- (bij afhalen). Ik ben nu dus al een aantal keer langsgegaan om een broodje af te halen en wat fijn is: je hebt je broodje vrij snel. Ideaal dus in de middagpauze!”

“Leuk om te weten overigens: Jaap is één van de eigenaren van De Burgerij. Dus als je dit broodje gaat proeven, eet je niet alleen mijn favoriete broodje, maar dus ook die van een van de mede-eigenaren.”

Over De Burgerij

Thuiskomen: dat is wat je voelt bij De Burgerij. Deze leuke horecazaak vind je in de Noordstraat en wordt gerund door drie Tilburgse broers: Joris, Jaap en Sam. In hun ouderlijk huis hebben ze namelijk het Quartier Latin van Tilburg gecreëerd. Je kunt hier terecht voor een bourgondische lunch of diner, of voor een gezellige borrel met een oester of heerlijke charcuterieplank ernaast. Meer weten over De Burgerij? De menukaart, de broodjes om af te halen of de mogelijkheden om je eten en drinken thuis te laten bezorgen? Check dan snel de website.