Tip van de week – de huisgemaakte garnalenkroketten van Maas Kwaliteitsvis

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze keer wederom een tip van Joris. Die heeft – je raadt het al – weer met eten te maken. Maar goed: welke Tilburger houdt nu niet van lekker eten en drinken? Hij tipt je graag wat parels als het daarom gaat. 

“Ik ben echt een liefhebber van garnalenkroketten. Eerder ging ik wekelijks naar de markt op het Koningsplein om daar garnalenkroketjes te eten, maar die verkopen ze daar helaas niet meer. Dus ben je aangewezen op lunchzaken, viskramen (al hebben die ze ook al lang niet altijd meer) en visspeciaalzaken. Afgelopen zaterdag hadden we het spontane idee om richting Goirle te rijden en een kijkje te nemen bij Maas Kwaliteitsvis. Daar kregen we geen spijt van.”

Maas Kwaliteitsvis is van eigenaar Bob Maas. Hij is geboren en getogen in Goirle, heeft een enorme passie voor vis en alles wat daarmee te maken heeft en is naast trotse Goirlenaar ook trots op de stad Tilburg. Hij is dan ook fanatiek supporter van Willem II en vaak in de stad te vinden. Nadat hij jaren in andere visspeciaalzaken werkte, vond hij het tijd om zijn eigen zaak te starten in zijn dorp. Dit jaar opende Maas Kwaliteitsvis dan ook de deuren.

Fantastische garnalenkroketten

Bij Maas Kwaliteitsvis kun je uiteraard terecht voor dagverse vis. Of het nu gaat om een mooi stuk zalm, tonijn, zeebaars, sliptongetjes of zeeduivel: ze hebben het allemaal, net als verse kreeft en veel meer. Daarnaast maken ze bij Maas Kwaliteitsvis diverse gerechten en traiteurgerechten voor thuis. Van vispannetjes tot sushi, poké bowls, soepen, kant-en-klaar maaltijden en veel meer. Zoals Bob zelf zei toen we er waren: “Alles hier is vers en huisgemaakt. Er komt hier niets uit pakjes.”

En dat is te merken. “De garnalenkroketten van Maas Kwaliteitsvis zijn denk ik de lekkerste die ik ooit op heb. Ik bestelde een broodje garnalenkroket en een broodje visburger. Ook de visburger was huisgemaakt. Eigenlijk zat ik daarna ramvol, maar de garnalenkroket was zo lekker dat ik er nog een bestelde om onderweg naar Tilburg op te eten. De ragout in de kroket is fantastisch. Alsof ze bisque in een krokant jasje hebben gestopt, zo goed is de smaak. Ook zitten er heel erg veel Hollandse garnalen in de ragout, dat maak je tegenwoordig ook niet vaak meer mee.”

Een garnalenkroket bij Maas Kwaliteitsvis kost €3,50 per stuk en is dat dubbel en dwars waard. Je kunt ze meenemen om thuis te frituren, of laat ze ter plekke frituren en eet ze (met eventueel een broodje) in de zaak op.

Meer informatie

Overigens lag de hele zaak vol met mooie producten die we zeker nog een keer willen proeven, dus we gaan uiteraard vaker terug naar Goirle. Wil je meer informatie over Maas Kwaliteitsvis? Over het aanbod en de openingstijden bijvoorbeeld? Check dan vooral de website. 

Op de hoogte blijven van alle (win)acties, nieuwtjes en meer rondom Maas Kwaliteitsvis? Volg ze dan vooral op Instagram en Facebook.