Tip van de week – Een kijkje nemen tijdens de opbouw van de Tilburgse Kermis

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week heeft Jelle weer een leuke tip voor jullie: namelijk een kijkje nemen tijdens de opbouw van de Tilburgse Kermis. Lees snel verder!

“De Tilburgse Kermis: ik ben er gek op! Dit begon al op jonge leeftijd. Van maanden van tevoren kermisfilmpjes kijken op YouTube tot en met tranen in mijn ogen afscheid nemen van de kermis op de zondag, haha. Iedereen heeft wel zo’n verhaal bij de kermis. Zo’n echte Tilburgse traditie. Een traditie die hand in hand gaat met de Tilburgse Kermis, is natuurlijk het kijken naar de opbouw.”

De opbouw

“Afgelopen week zijn ze al flink bezig geweest met de voorbereidingen op de kermis. Zo is er een compleet Tirolerdorp gebouwd op het NS-plein, staat de feesttent in de Stadhuisstraat al klaar en staat er her en der al een vrachtwagen klaar die omgebouwd gaat worden tot kermisattractie. Vanaf morgen zal het feest voor de kijkmannen en de attractiebouwers pas echt losbarsten. Dan verrijzen honderden kermisattracties in de stad en zullen hoge attracties de skyline van Tilburg versterken.”

Fotoreportage

“Kun jij deze week – om wat voor reden dan ook – niet naar de opbouw komen kijken? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want ik fiets deze week heel het kermisterrein over om de opbouw in beeld te brengen met een fotoreportage. Benieuwd naar de fotoreportage van maandag? Klik dan hier! Ben je nieuwsgierig naar de fotoreportages die nog komen gaan? Houdt dan onze Facebook en onze website goed in de gaten!