Tip van de week – eten wat de pot schaft bij Café Zomerlust

Zomerlust

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week heeft Joris weer een tip voor je. Namelijk: eten wat de pot schaft bij Café Zomerlust.

“Je vindt Café Zomerlust aan de rand van het prachtige natuurgebied Moerenburg. Daardoor is het een superfijne locatie om na een wandeling door Moerenburg of de omgeving van de Piushaven in alle rust een drankje te doen met uitzicht op het natuurgebied. Maar ook om een hapje te eten is het goed vertoeven.”

Joris zijn tip? Schuif eens aan tijdens eten wat de pot schaft. Dit kun je iedere vrijdag en zaterdag tussen 17:00 – 20:00 uur doen. Je moet van tevoren wel eventjes reserveren, want wanneer het op is, is het op. Wekelijks kun je online het menu voor het weekend erop bekijken. Voor twee gangen betaal je €25,90, voor drie gangen €29,90 en een los hoofdgerecht kost €19.50. Je hebt altijd de keuze uit een vis-, vlees of vegetarisch voor- en hoofdgerecht en uit een kaasplankje of zoet dessert na. Ook hebben ze voor de kids tot 11 jaar een kindermenu voor €12,50.

“Bij veel restaurants zie je dat de menukaarten enorm zijn. Dat maakt een goede keuze maken vaak lastig. Tijdens eten wat de pot schaft is de keuze al deels voor je gemaakt en hoef je alleen maar te kiezen of je liever vis, vlees of vegetarisch eet. Ook de gerechten die worden geserveerd zijn verrassend, lekker en met zorg bereid. Zo heb ik al een keertje coquilles op, maar ook lekkere sliptongetjes, entrecote of hertenbiefstuk. De keuken houdt met haar inkopen rekening met het seizoen en dat proef je op het bord.”

Menu aanstaande week

Komende vrijdag en zaterdag kun je dus weer genieten tijdens eten wat de pot schaft bij Café Zomerlust. Benieuwd wat er op het menu staat? We zetten het voor je op een rijtje.

Voorgerechten:

  • Bospaddenstoelen, truffel arancini’s met rucola en walnoot
  • Carpaccio met truffelmayo, pitjes, Parmezaan en rucola
  • Venkelsalade met gerookte zalm met rode biet en citroenmayo

Hoofdgerechten:

  • Verse mosseltjes met Roquefortsaus met frites en salade
  • Saltimbocca met witte wijnsaus, gebakken aardappelen en salade
  •  Lasagne van gegrilde groentes, geroosterde paprika en geitenkaas

Nagerechten

  • Kaasplankje
  • Aardbeien Romanoff

Meer informatie

Let op: van bovenstaand menu geniet je dus op 14 en 15 april, maar het menu tijdens eten wat de pot schaft is wekelijks anders. Bekijk het menu online en volg Zomerlust ook op Facebook en Instagram. Daar zetten ze het menu ook wekelijks op.