Tip van de week – Friet van Ties

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week heeft Jelle een smakelijke tip voor jullie, namelijk Friet van Ties aan de Enschotsestraat.

“Friet van Ties opende onlangs de deuren aan de Enschotsestraat ter hoogte van de Petrus Donderskerk. Voor mij weer een goed excuus om een bakje friet naar binnen te werken, want deze nieuwe friettent moest uiteraard getest worden. Na een paar vrienden te enthousiasmeren, besloten we dat Friet van Ties de ideale voorbereiding was op onze voetbaltraining. Zo gezegd, zo gedaan.”

Tilburgse friettent in een modern jasje

“Friet van Ties wordt gerund door de 21-jarige Ties Spapens, die vol enthousiasme begint aan dit avontuur. Ties is een rasechte Tilburger en weet dus goed de belangen van de Tilburgers te behartigen. Friet van Ties is daarom een ‘echte’ Tilburgse friettent te noemen. Hoewel de uitstraling van de zaak modern, strak en simplistisch is, zijn de porties die je krijgt Bourgondisch.”

Veul vûr wèènig

“Bij Friet van Ties krijg je waar voor je geld. Zo had ik al moeite om een frietje saté (met uitjes uiteraard) op te krijgen, die saté is overigens ook echt goed. De prijs valt ook reuze mee, zo betaalde ik voor dit frietje saté slechts €3,50. Naast mijn frietje saté heb ik ook nog een Tiesburger besteld. Deze burger bestaat uit een broodje met daarop een flinke burger in een krokant jasje met speciale saus en gebakken uitjes. Zo simpel, maar ook zo lekker. Ik heb ook al veel goede verhalen gehoord over de friet stoof, maar die houd ik tegoed voor de volgende keer! Volg Friet van Ties op Instagram om op de hoogte te blijven van de openingstijden en meer toffe acties”

“Zeg nou zelf: ziet er schier uit ofnie?”