Tip van de week – gebakjes scoren bij Zoete Moed aan de Piushaven

Zoete Moed

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Joris jullie weer een fijne tip. Lees snel verder.

“Eigenlijk ben ik niet echt een zoetekauw, maar voor de gebakjes van Zoete Moed mag je me wakker maken. Regelmatig ga ik een rondje wandelen rondom de Piushaven en Moerenburg. Aansluitend haal ik dan nog weleens een lekker gebakje bij Zoete Moed. Zij zijn gevestigd in de Oude IJzergieterij aan de Piushaven.”

‘De caramel brownie is mijn favoriet’

“Wat de gebakjes van Zoete Moed zo bijzonder maakt? Je proeft dat ze huisgemaakt zijn. Echte ambacht dus. Mijn favoriet is bij uitstek de caramel brownie. Ga het proberen, want je hebt wellicht nog nooit zo’n lekkere brownie op. Als jullie maar beloven dat jullie nog een stukje voor me overlaten. De brownie is heerlijk zacht van binnen met lekkere stukken chocolade en op de bovenkant vind je smeuïge caramel. Proef het een keer zou ik zeggen.”

“Maar ook andere gebakjes en zoetigheden van Zoete Moed zijn top. De shortbreads en lemon poppy taart zijn bijvoorbeeld top, maar ook de lemon cheesecake en red velvet taarten zijn top! Goed om te weten: als je iets gezonder wilt doen, hebben ze bij Zoete Moed ook diverse opties.”

De caramel brownie van Zoete Moed.

‘Combineren met een bezoekje aan Ollie’s’

‘Wat overigens nog wel een goede tip is: volg Zoete Moed op Instagram. Hier zetten ze namelijk op de dagen dat ze open zijn het assortiment op. Vervolgens kun je per app je bestelling doorgeven. Daar ben ik overigens zelf vaak te lui voor. Ik loop vaker binnen in de hoop dat ze nog een stuk caramel brownie hebben. Soms heb ik geluk, soms pech. Maar als ik pech heb, ga ik gelukkig altijd met iets anders lekkers de deur uit wat me nog nooit is tegengevallen. Ik durf dus best te zeggen dat alles er lekker is!”

“Extra leuk: sinds een aantal maanden is de bakkerij van Zoete Moed uitgebreid en delen ze het pand met Ollie’s. Dit Tilburgse winkeltje met alles rondom carnaval en Tilburgse cadeaus heeft namelijk onlangs een tweede winkel geopend. In hetzelfde pand als Zoete Moed dus. Zo kun je het bezoek aan Zoete Moed combineren met het inslaan van een Tilburgs cadeautje of leuke carnavalsproducten”

PS. ben jij nog op zoek naar toffe carnavalsemblemen? Wist je dat er weer nieuwe Kwèèker strijkemblemen te koop zijn? Je bestelt ze in onze webshop, dan heb je ze nog ruim voor carnaval binnen.

Tip van de week

In de rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste uitjes, uitjes en hotspots in Tilburg. Zo wordt Tilburg nog een stukje leuker voor je! Benieuwd naar alle tips van de redactie? We zetten een paar leuke tips op een rijtje: