Tip van de week – Het Waogeslouwe 2023

Waogeslouwe 2023

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Jelle jullie een carnavaleske tip. Lees snel verder.

“Kunnen jullie – net als ik – niet meer wachten tot Carnaval mag losbarsten? Trek je pèkske dan alvast maar aan! Want aanstaande zondag kun je terecht in de Bouwhal van Carnavalsstichting Tilburg aan de Ledeboerstraat 5 om te gaan Waogeslouwe.”

Voorproefje van D’n Opstoet

“Tijdens het Waogeslouwe geven bouwers van de carnavalswagens een rondleiding door hun bouwhal. In deze bouwhal zijn carnavalsverenigingen en wagenbouwers dagen, weken en maandenlang bezig met het bouwen van een carnavalswagen voor D’n Opstoet. Tijdens de rondleiding krijg je dus eigenlijk een klein voorproefje op D’n Opstoet. Daarnaast is het Waogeslouwe een groot feest. Zo zijn er een aantal hofkapellen die zorgen voor de muzikale ondersteuning, zal er een hapje en een drankje aanwezig zijn en de Kruikjes en Kruikinnetjes kunnen zich vermaken in het Tjeukehok waar ze lekker kunnen knutselen. Zie ik jou tijdens het Waogeslouwe?”

Extra tip: Kwèèkersemblemen

“Hedde nog un plèkske op oew pèkske? Neem dan eens een kijkje in onze Kwèèkershop. Een Kwèèker is een Tilburgse openingszin die je tegen je vrienden en/of familie kunt zeggen tijdens Carnaval. Deze Kwèèkers worden massaal door de Tilburgers ingezonden en ieder jaar kun je weer nieuwe emblemen bestellen. Dit jaar hebben we ook weer leuke Kwèèkers. Denk aan de Kwèèker ‘Ik lig er alaaf’, ‘Doe dè nàà nie!, Mèn vatte zie nie! en nog veel meer. Wist je ook dat we een ‘Gouwe Kruik!’ embleem hebben? In dit unieke embleem kun je een pasfoto van je favoriete Kruik doen. Zo heb je jouw dierbaarste persoon altijd in de buurt tijdens Carnaval.”

Meer tips van de redactie

Iedere week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste uitjes en hotspots in Tilburg. Ben je benieuwd naar meer tips van de redactie? We zetten een paar tips voor je op een rijtje: