Tip van de week – naar de halve finale van Tilburg Trappers!

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week een tip namens de hele redactie. Wij gaan namelijk allemaal graag een kijkje nemen bij Tilburg Trappers. Afgelopen zondag plaatsten ze zich voor de halve finale van de Oberliga. Dat is voor het eerst sinds 2019. Tijd om deze spannende wedstrijden bij te wonen dus!

Wedstrijden horen we je denken? Jazeker! De halve finale wordt namelijk in een best-of-seven serie afgewerkt. Wie als eerste vier wedstrijden wint, plaatst zich voor de finale. Nadat Deggendorfer SC in de best-of-seven serie met 4-1 in wedstrijden werd verslagen, staat nu Blue Devils Weiden op het ‘menu’. Check hieronder het wedstrijdprogramma tijdens de halve finale.

  • Zaterdag 30 maart 18:30 uur: Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers
  • Maandag 1 april 18:00 uur (Tweede Paasdag): Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden
  • Woensdag 3 april 20:00 uur: Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers
  • Vrijdag 5 april 20:00 uur: Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden

Indien nodig worden er op de volgende momenten ook nog wedstrijden afgewerkt. Dat heeft weer te maken met de best-of-seven serie. Weet een van de twee ploegen de eerste vier wedstrijden te winnen, zijn ze door. Zo niet, kan het zijn dat er op de volgende dagen ook nog wordt gespeeld:

  • Zondag 7 april 18:30 uur: Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers
  • Dinsdag 9 april 20:00 uur: Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden
  • Vrijdag 12 april 20:00 uur: Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers

Over de tegenstander

Tilburg Trappers eindigde in de reguliere competitie op een tweede plaats in de Oberliga Nord, onder Hannover Scorpions. In 44 wedstrijden wist Tilburg Trappers 89 punten te behalen. Tegenstander Blue Devils Weiden speelt in de Oberliga Sud en eindigde stijf aan kop met 132 punten uit 48 wedstrijden. Het verschil in wedstrijden komt omdat er in de Oberliga Nord twaalf teams meedoen en in der Oberliga Sud dertien teams.

In de play-offs komen de geplaatste teams uit de Oberliga Nord en Oberliga Sud tegen elkaar in actie.

Kaartverkoop

Wil jij een wedstrijd in de halve finale serie van Tilburg Trappers bijwonen? Dat kan! Seizoenkaarthouders kunnen tot en met donderdag 28 maart 10:00 uur hun stoel verzilveren. Vanaf donderdag 28 maart 12:00 uur gaan de niet afgenomen stoelen van seizoenkaarthouders in de verkoop.

Overigens is de losse verkoop al begonnen. Het stadion is namelijk niet steevast uitverkocht met seizoenkaarthouders. Check snel de website van Tilburg Trappers om je kaarten te bestellen.

Mogelijke finale

Tilburg Trappers neemt het dus in de halve finale op tegen Blue Devils Weiden. De andere halve finale gaat tussen Hannover Scorpions en Heilbronner Falken. Mocht Tilburg Trappers de serie tegen Blue Devils Weiden winnen, wacht dus één van deze twee tegenstanders. Mocht Tilburg Trappers zich plaatsen voor de finale, laten wij dat uiteraard aan onze lezers en volgers weten en communiceren we ook de speeldata. Maar laten we eerst massaal de Trappers aanmoedigen om de finale te halen.

Meer informatie

Wil jij meer weten over het bijwonen van een wedstrijd van Tilburg Trappers? Check dan snel de website van de Tilburgse ijshockeytrots en volg ze op Instagram en Facebook.