Tip van de week – panoramaview vanuit de Kempentoren in het Spoorpark

kempentoren

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week heeft Joris weer een tip voor je. Namelijk: het schitterende uitzicht vanuit de Kempentoren in het Spoorpark over de hele stad. 

“Als liefhebber van skylines, en met name de Tilburgse, heb je misschien wel het mooiste uitzicht op de Tilburgse skyline vanuit de Kempentoren. Ik heb dan ook een keer of vijf de tocht naar boven gemaakt sinds de Kempentoren er staat. Iedere keer als je bovenaan de 37 meter hoge toren staat, zie je weer andere dingen in de skyline. De stad is natuurlijk flink aan het ontwikkelen en er wordt stevig doorgebouwd. Daardoor prijken er regelmatig nieuwe torens in de skyline. Bij helder weer heb je letterlijk zicht op de hele stad. Zo zie je het Koning Willem II Stadion liggen, kijk je over Tilburg-noord richting de Loonse en Drunense Duinen en zie je ook de Reeshof en haar achterliggende industrie perfect liggen.”

“Nu is een bezoekje aan het Spoorpark sowieso de moeite waard. Je kunt er iets lekkers afhalen bij de Spoorpark Kiosk (probeer zeker de broodjes en de loaded fries) terwijl je een rondje door het mooie park loopt. Of ga lekker bij het T-Huis op het terras zitten. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen in het Spoorpark georganiseerd. Denk aan Spoorpark LIVE en MOUT Bierfestival. Juist tijdens evenementen is het ook heel gaaf om de Kempentoren te bezoeken. Dan heb je het beste uitzicht over de feestende menigte. Zeker bij zonsondergang is dat magisch. Dan zie je de skyline prachtig verkleuren, beneden duizenden mensen uit hun dak gaan terwijl de treinen de stad binnenrijden.”

Vandalisme

“Helaas wordt de Kempentoren regelmatig getroffen door vandalisme. In combinatie met teruglopende bezoekersaantallen van de toren, wordt het steeds moeilijker om de toren en het onderhoud goed te financieren. Des te meer reden om de Kempentoren eens te beklimmen. Nogmaals het uitzicht is fenomenaal en iedere keer als je de toren beklimt, zie je weer nieuwe dingen. Ga bijvoorbeeld ieder seizoen een keer kijken en je hebt vier keer een totaal ander uitzicht op de skyline.”

Kempentoren bezoeken

Je kunt de Kempentoren dagelijks bezoeken tot zonsondergang. Entree is €2,- en te betalen via pin. Dat werkt allemaal heel simpel: houd je pinpas tegen de betaalterminal bij de entree van de Kempentoren en de draaipoortjes worden geactiveerd. Dan kan jouw klim naar boven beginnen.

Meer informatie over de Kempentoren? Check dan snel deze website. Ben jij toch niet zo’n waaghals? Geen probleem. We hebben de Kempentoren al een keer beklommen tijdens Spoorpark LIVE en de beelden die we daarvan hebben gemaakt zie je hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)