Tip van de week – Snackbar De Smulhoek: echte Tilburgse gastvrijheid

Snackbar de Smulhoek

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Jelle een leuke (en lekkere) tip over zijn favoriete snackbar: Snackbar de Smulhoek!

“Iedere thuiswedstrijd ben ik te vinden op de tribunes bij Willem II, maar dit kan natuurlijk niet op een lege maag. Daarom ga ik regelmatig met mijn vrienden een lekker bakje friet met een lekkere vette snack halen bij Johan en zijn vrouw Ine van Snackbar De Smulhoek. Een echte aanrader, de snackbar is te vinden op het hoekje van de Mechtildisstraat en de Leenherenstraat. Een steenworp afstand van de Piushaven.”

The best in town

“Ik durf best te zeggen dat je bij De Smulhoek de lekkerste frietjes van heel Tilburg kunt eten. Vergeet de McDonalds en de Burger King, al die moderne gefabriceerde friet is niks voor mij. Geef mij maar lekker ambachtelijke friet van Johan! Als je de knusse snackbar binnenloopt, begin je gelijk te watertanden door alle snacks die in de vitrine liggen. Als je verder kijkt, zie je allemaal lekkere snoepjes die je voor een prikkie kunt kopen. Vroeger sloegen we die snoepjes altijd met z’n allen in voordat we gingen voetballen op het Stuivesantplein en stiekem kan ik de verleiding vandaag de dag nog niet weerstaan, haha.”

Persoonlijke favoriet

“Mijn all-time favoriet is en blijft toch wel de frikandel speciaal. Ons jurypanel is niet voor niets langs De Smulhoek geweest tijdens de zoektocht naar de lekkerste frikandel speciaal van Tilburg. Johan weet van de frikandel een echte traktatie te maken. Met een lach op zijn gezicht serveert Johan de lekkerste snacks en frietjes. Hoewel de frikandel speciaal mijn favoriet is, bestel ik ook graag een sateetje (erbij). Eigenlijk maakt het niet wat je besteld, want alles is er lekker. Oh ja, ik sluit natuurlijk af met een grote milkshake met banaansmaak, of softijs met discodip. Dè fietst ur in.”

38 jaar Snackbar De Smulhoek

De Smulhoek bestaat al 38 jaar en is een begrip van menig frituurliefhebber in Tilburg. Ben je nog nooit bij De Smulhoek geweest? Ga er dan snel eens een keertje langs. We zetten de openingstijden van de snackbar eventjes op een rijtje voor je:

  • Maandag: 12:00 – 20:00 uur
  • Dinsdag: gesloten
  • Woensdag 12:00 – 19:00 uur
  • Donderdag 12:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag 12:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag 12:00 – 19:00 uur
  • Zondag 12:00 – 20:00 uur

Extra tip: volg De Smulhoek ook eventjes op Facebook, dat is al genieten geblazen.