Tip van de week – Vegaburger bij Broodje van Loontje

In de wekelijkse rubriek Tip van de Week tipt de redactie van Tilburg.com jou met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week een tip van Quinty. Sinds kort zit Broodje van Loontje op het Pieter Vreedeplein. Voorheen zat hier Broodje TilBurger en hiervoor stond de zaak bekend als Broodje Jantje! Benieuwd? Lees snel verder.

“Bijna iedere Tilburger heeft hem wel een keertje op: het Broodje Jantje. Zelf had ik het broodje nog nooit op, maar ik hoorde er altijd goede verhalen over. Zo ook vanuit het team van Tilburg.com. In de pauze hadden we zin in een vette hap en besloten toen naar Broodje van Loontje te gaan. Ze hebben vrijwel hetzelfde assortiment met heerlijke burgers en snacks. Zelf eet ik niet veel vlees en wilde graag ook een stukje Tilburgs erfgoed proeven. Gelukkig hebben ze ook een vegetarische burger in hun assortiment en ik kan je vertellen, die was heerlijk.”

De burgers

Een Broodje Rood, Broodje Bruin of een Broodje Beton: het is nog allemaal te bestellen aan het Pieter Vreedeplein. Maar we duiken even de geschiedenis in. In 1965 beginnen Jan en Mieke de Kort een slagerij met automatiek aan het NS Plein in Tilburg. De snacks vallen in goede aarde bij hun klanten, alleen er ontbreekt iets. Zij vragen Jan om een broodje hamburger.  Hij experimenteert met verschillende soorten gehakt, sauzen en andere ingrediënten. Als het recept eenmaal vaststaat, verandert het niet meer. In dat jaar komt het Broodje Jantje tot stand zoals we dat vandaag de dag eten: een ambachtelijk broodje met een Jantjeburger van speciaal gekruid gehakt met een krokant laagje.

Meer informatie

Ben je benieuwd wat ze precies in hun assortiment hebben of wil jij lekker op de bank blijven zitten en het eten laten bezorgen? Dat kan ook! Neem dan nu een kijkje op de site van Thuisbezorgd.nl of loop deze week lekker langs!