Nieuws

Let op! Dit artikel is al 328 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tip voor de zomervakantie: Ontdekstation013 komt met themaweken

Als je met het hele gezin vakantie viert in eigen stad, dan is Ontdekstation013 deze zomer absoluut een aanrader. In de oude fabriekshal in de Spoorzone kunnen kinderen en jongeren creatieve workshops volgen en hun talent ontdekken op gebied van wetenschap en techniek. Voor deze zomer hebben ze drie themaweken bedacht. 

Drie themaweken

In deze week maak je een eigen solarlampje en de oudere kinderen kunnen leren solderen. Je maakt een figuurtje, gekoppeld aan kleine zonnepaneeltjes. En dan rust de vraagt: geeft jouw figuurtje licht?

Tijdens het thema water bouw je een bootje dat zichzelf kan voortbewegen door warmte. Er zijn deze week ook andere leuke waterworkshops. Ga vooral kijken en doe mee!

Kijk: met dit thema kun je thuis ook nog even vooruit. Maak een petfles-boot en ontdek wat je allemaal kunt doen door het hergebruiken van plastic tasjes.

Waterpret in de Spoorzone

Deze zomer is er ook genoeg waterpret te vinden in de Spoorzone. Zo is er vorige week een gloednieuwe WaterSpeeltuin geopend bij het Ontdekstation. Met een afwisselend programma kunnen kinderen veel te weten komen over water, waterkracht, opwaartse kracht, wateropslag en meer. Zo kunnen kinderen hun eigen bootje maken of een waterbaan in elkaar zetten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderzoeken of je zelf water kunt zuiveren met een eigengemaakt waterfilter.

Praktische informatie

Ontdekstation013 is deze zomer alle weken open van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Bij mooi weer is de locatie buiten geopend en zijn er buiten allerlei workshops te doen. Bij slecht weer gaan ze binnen open. Er is dus altijd wat te doen. Reserveer wel van te voren je kaartje en inlooptijd op de website. Je reserveert alleen een inlooptijd en mag daarna zo lang blijven als je wilt.

Vincent’s Tekenlokaal

Ook tijdens de zomervakantie is Vincent’s Tekenlokaal geopend op enkele woensdag- en vrijdagmiddagen. En wel op deze dagen:

  • vrijdag 17 juli
  • woensdag 5 augustus
  • vrijdag 7 augustus
  • woensdag 12 augustus
  • vrijdag 14 augustus
  • woensdag 19 augustus

Op deze middagen kun je er terecht tussen 14:00 en 16:00 uur. Tekendocent Chiel of Wietske is dan aanwezig en geeft deze middagen uitleg en tips. Na afloop krijg je jouw digitale tekening opgestuurd naar je mailadres.

Reageer op dit bericht