Tip voor onder de kerstboom: Het Schrobbelèr kookboek vol verhalen, tradities en recepten!

Schrobbelèr viert dit kalenderjaar haar vijftigjarig jubileum. Een prachtig jubileum. Het Tilburgse bedrijf organiseerde een groot tweedaags binnenfestival in de Koepelhal, lanceerde een jubileumeditie van de likeur en heeft nu ook een exclusief kookboek uitgebracht. Leuk voor de échte Tilburger en andere liefhebbers van hét drankje van de stad. Dus mocht je nog iets zoeken voor onder de kerstboom, wij helpen je een handje.

Het kookboek is twee weken geleden uitgebracht en gaat als warme broodjes over de (online) toonbank. Els Eijsermans-Wassing – de dochter van uitvinder Jan Wassing – nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het kookboek is ontstaan door recepturen van enthousiaste Schrobbelèr-liefhebbers gemixt met vakkundige gerechten van bekende en minder bekende chef-koks. Naast diverse gerechten, zijn er ook mooie verhalen te lezen over de geschiedenis van Schrobbelèr.

In het kookboek vind je vijftig gerechten die zijn ingezonden door liefhebbers van de drank. Opgedeeld in verschillende hoofdstukken, van ‘koffietijd’ tot de ‘nachthap’. Maar ook lekkere voor-, hoofd- en nagerechten passeren de revue. Zo is er op ieder moment van de dag een passend recept en dat in iedere moeilijkheidsgraad. Het boek biedt zowel voor de fanatieke hobbykok als ervaren chef een passend gerecht.

Recepten van liefhebbers, bekende Nederlanders en chef-koks

Schrobbelèr deed een tijd terug een oproep aan alle Schrobbelèr-liefhebbers om hun favoriete recepten met de likeur te delen. Daar werd gigantisch gehoor aan gegeven, want de recepten stroomden binnen. Maar niet alleen gepassioneerde liefhebbers deelden hun recepten en verhalen, ook bekende Nederlanders vertellen over hun band met Schrobbelèr en hun favoriete gerecht met de likeur.

Om de culinaire ervaring te verrijken, werkt Schrobbelèr samen met bekende chef-koks die hun expertise delen en een gerecht in het boek hebben gezet.

Boek kopen

Het Schrobbelèr kookboek is voor €25,- te koop in de webshop van Schrobbelèr. Ook kun je hem kopen op diverse verkooppunten waar ze het likeur verkopen. Bestel het boek snel zodat je hem op tijd onder je kerstboom kunt leggen. Kerst staat namelijk voor de deur.

Meer Schrobbelèr-cadeautjes

Overigens heeft Schrobbelèr nog veel meer leuke cadeautjes voor onder de kerstboom. Denk aan een cadeaubon voor een rondleiding bij Schrobbelèr, al dekt het woord rondleiding niet helemaal de lading van deze ervaring. Dit moet je als échte Tilburger een keer hebben meegemaakt.

Maar ook andere merchandise van Schrobbelèr is in de webshop te koop. Denk aan een sjaal, vlag, kerstsokken, carnavalsemblemen, zakflacons en nog veel meer!

Meer informatie

Wil je meer weten over Schrobbelèr, de geschiedenis en het laatste nieuws? Bekijk dan deze website. Helemaal op de hoogte blijven van actuele updates? Volg Schrobbelèr dan vooral op Instagram en Facebook.