Tip voor vakantie in eigen stad: check deze app eens vol wandelroutes in Tilburg

wandelen in de wijk

Heb jij in coronatijden het wandelen ook helemaal ontdekt? Dan ben je niet de enige! Blokjes om zijn populairder geworden en daarom heeft Gemeente Tilburg de ‘Wandelen in de Wijk’ app vernieuwd. Misschien ken je het al, maar anders is het een leuke tip om nieuwe routes te ontdekken.

Foto: Instagram 

De vernieuwde app is speciaal gemaakt voor inwoners. De routes maken wandelen laagdrempelig terwijl je onderweg de stad ook nog eens beter leert kennen. In de app kun je kiezen uit themawandelingen waarbij je achtergrondinformatie krijgt over de plekken waar je langs loopt. Zo ontdek je de highlights van een wijk door de blauwe routes te volgen, kun je natuurwandelingen maken met de groene routes, zijn de oranje routes door het centrum en hebben de paarse routes een speciaal thema.

Van vergaderroutes tot sportieve wandeltochten

En wat voor routes er op staan? Denk aan vergaderroutes in het centrum of Theresia die ideaal zijn voor een blokje om met een collega. Of verrassende wandelroutes van bijvoorbeeld 4,5 km of 7,2 km door het centrum van Tilburg. Ook als je wat meer buiten het centrum wilt wandelen zijn er behoorlijk wat opties, zoals een sportieve wandeltocht van 6,3 km door Stokhasselt of een Reeshofroute van 6,1 km.

Je kunt de app gratis downloaden onder de naam ‘Wandelen in de Wijk’. Erg fijn: gebruik van de app kost tijdens de wandeling geen dataverkeer.

Voetgangers centrale plaats op straat

Deze app past trouwens helemaal in lijn met de plannen van het college van burgemeester & wethouders. Tilburg heeft een zogenoemde loopagenda waarin maatregelen staan om het lopen in Tilburg te stimuleren. Hierin staan plannen om voetgangers een centrale plaats te laten krijgen op straat. Zo wil de gemeente wandelen aantrekkelijker maken. Zeker in een tijd waar mensen veel thuis werken, is het extra belangrijk om toch voldoende beweging te krijgen op een dag.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.