Tips voor het voorbereiden van een motortocht in regio Tilburg

Een motortocht in de regio is een leuke manier om je eigen omgeving te (her)ontdekken. Juist dicht bij huis rij je meestal niet rond als ’toerist’, maar gewoon voor je dagelijkse woon-werkverkeer. Dus is het heel leuk om een keer wél de toerist uit de hangen en eens met andere ogen en een andere invalshoek jouw regio te verkennen! Zoals voor elke motortocht geldt, is het slim om je dagje uit goed voor te bereiden. Met onderstaande tips kun je, zonder problemen, optimaal van je dag genieten.

1. Welke route ga je rijden?

Om dit te bepalen is het een goed idee om eerst eens op internet te kijken. Ontdek wat de bezienswaardigheden in jouw regio zijn, wat de mooiste wegen zijn en waar je lekker pauze kunt nemen om te lunchen. Waarschijnlijk zal je versteld staan van hoeveel moois er in de omgeving te zien is. Tip: zoek ook eens naar routes op internet, dan zie je mooie tochten die al eens door anderen zijn gereden.

2. Kies een mooie dag uit

Een dagtocht met je trouwe tweewieler is uiteraard eerder een succes als het lekker weer is. Check dus eerst even de weersvoorspellingen voordat je vertrekt.

3. Zorg voor een goede motor en uitrusting

Veiligheid gaat natuurlijk voor alles, bovendien wil je niet ergens op een achterafweggetje met pech komen te staan. Doe dus eerst een check-up van je motor en zorg dat je een goede, comfortabele helm hebt. Mocht je die nog niet hebben, dan het is het echt de investering waard. Het is niet alleen veiliger, maar het rijdt ook veel fijner wanneer je een goed passende, comfortabele helm hebt. Let bij de aanschaf niet alleen op het model, maar ook bijvoorbeeld op het vizier, bluetoothmogelijkheden en de kinband. Vergeet daarnaast ook niet om een goede kettingslot voor je motor mee te nemen. Zodat je de motor veilig kunt wegzetten.

4. Neem zo min mogelijk mee

‘Vrijheid is blijheid’ en dat betekent ook dat je niet tassen vol bagage mee wilt sjouwen. Tijdens je tocht heb je niet veel nodig en, omdat je in je eigen regio blijft, ben je zo thuis mocht er echt nood aan de man zijn. Wat neem je wél mee? Uiteraard je mobiele telefoon met oplader. Dit is ook handig wanneer je navigatie gebruikt. Ben jij van de oude stempel en heb je liever een echte kaart? Vergeet die dan niet mee te nemen. Verder neem je een fles water mee, wat basis gereedschap om kleine mankementen aan je tweewieler mee te kunnen verhelpen en natuurlijk je portemonnee en zonnebril. Zonnebrandmiddel is ook fijn om mee te nemen, voor als je lekker op een terras gaat zitten en je motorjack uittrekt. Ga je picknicken? Dan is een lekkere lunch en wat te drinken uiteraard onmisbaar.

5. Vertrek vroeg

Zorg dat je zelf goed uitgerust bent en vertrek vroeg. In de ochtend is de sfeer en het weer nog lekker fris en zo heb je de hele dag de tijd en is het ook mogelijk om onderweg af te stappen voor bezienswaardigheden.