Nieuws

tips voor mannen
Let op! Dit artikel is al 455 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tips voor mannen om tijdens quarantaine alsnog je kapsel on fleek te hebben

Eerder kregen we van de professionals van JohnBeerens.com al tips voor vrouwen om hun haar mooi en verzorgd te houden nu ze naar de kapper gaan. Nu zijn de mannen aan de beurt. 

PS. wist je dat je met de kortingscode ‘TILBURG10’ 10 procent korting krijgt op het hele assortiment van JohnBeerens.com? Hier lees je daar mee over.

Do’s & dont’s voor mannen

 • Laat de schaar liggen! Fouten in het knippen van je haar zijn zo gemaakt. Ook zijn ze zichtbaar en vallen ze op. Dit willen we dus niet! De meeste mannen hebben geen ervaring met de juiste kniptechniek en dit ziet er dan ook niet mooi uit.
 • Wanneer je zelf de tondeuse erbij pakt, zorg er dan voor dat je weet hoe je deze moet gebruiken zodat je voorkomt dat je misschien wel meer haar wegknipt dan je zou willen! Hieronder vind je tips voor gebruik van de tondeuse.
 • Om langer wordend, en misschien wel droog haar de voeding en verzorging te geven die het nodig heeft, is het verstandig de juiste styling- en verzorgingsproducten te gebruiken. Denk hierbij aan shampoos afgestemd op jouw haartype en verzorgende oliën die zorgen voor een natuurlijke glans. Ook zijn er passende producten te vinden in het assortiment op JohnBeerens.com. Hier vind je producten voor specifieke behoeften en speciaal ontwikkeld voor mannenhaar.
 • Ook wanneer je extra aandacht wil besteden aan je baard is het belangrijk te zoeken naar de juiste producten. Welke look je baard ook heeft, verzorging is essentieel voor het perfectioneren en behouden van je baard. Check snel de juiste verzorgingsproducten afgestemd op jouw behoeften.

Ken jij overigens de e-kapper van John Beerens al? De professionals uit de haarstudio staan je kosteloos te woord en geven je tips hoe je jouw kapsel het beste netjes kunt bij houden. Van werken met een tondeuse tot het trimmen van je baard.

7 Tips voor gebruik tondeuse

 1. Gebruik de juiste opzetkam: tondeuses hebben vaak verschillende opzetkammen. Met deze kammen kun je je haar op verschillende lengten knippen. Zo kun je ervoor kiezen om de zijkanten korter af te scheren dan bovenop, of om juist alles op één lengte te knippen.
 2. Gebruik de tondeuse nooit op nat haar! Nat haar krijg je moeilijk getrimd met een tondeuse. Daarnaast kunnen de mesjes van de tondeuse gaan roesten wanneer je deze met nat haar gebruikt.
 3. Werk tegen de haargroeirichting in. Het is hierbij belangrijk om de tondeuse vast te houden met de snijmessen naar beneden.
 4. Werk voorzichtig en langzaam. Wanneer je te snel werkt kunnen er (te) grote plukken haar worden afgeknipt en loop je het risico de hoofdhuid te raken. Het is dus belangrijk om in een constant tempo te werken en zo het gewenste resultaat te bereiken.
 5. Wanneer je bakkebaarden te lang zijn, kun je deze gemakkelijk afscheren door in een rechte lijn te scheren. Wel moet je er op letten dat de bakkebaarden aan allebei de kanten even lang zijn. Wanneer je een baard hebt en de bakkebaarden netjes over wil laten gaan in de baard, is het verstandig om een opzetkam te gebruiken voor een subtiele overgang.
 6. Gebruik achteraf een föhn om afgeknipte, korte haartjes weg te blazen.
 7. Zorg ervoor dat je de tondeuse schoonhoudt. Dit doe je door de mesjes te desinfecteren met alcohol na gebruik. Daarna wordt er geadviseerd een dun laagje olie op de mesjes aan te brengen.

6 tips voor je baard

 1. Het laten staan van een baard vereist veel zorg en aandacht. Een trimmer is daarbij ideaal om je baard te perfectioneren. Het trimmen van een baard zorgt ervoor dat je baard voller lijkt doordat alle haren op één lengte worden geknipt. Daardoor ziet je baard er meteen fris en verzorgd uit!
 2. Voor je begint: zorg ervoor dat je baard is gewassen en gedroogd. Je kunt dit bijvoorbeeld met de Beard Junk Baardreiniger van Waterclouds doen. Dankzij de ingrediënten zoals Juniper Sprout extract en Kruipbraam zaadjesextract worden de baard en haar follikels verrijkt met vitamine A, C en E!
 3. Het is belangrijk om tegen de richting van de haargroei in te trimmen om het overtollige haar beter te kunnen verwijderen.
 4. Voor een strakker gesneden vorm van de baardlijn, trim de baard dan recht richting de onderkant van je bakkebaarden. Dit zorgt voor een verzorgde en gestylede look.
 5. Wanneer je een snor hebt, kun je deze dezelfde lengte knippen als de rest van je baard. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze langer of juist korter te houden dan de rest van je baard.
 6. Om je baard, bakkebaarden en snor netjes en verzorgd te houden, is het goed om deze te verzorgen met hiervoor bestemde producten. Dit zorgt ervoor dat de haartjes glanzend en glad blijven, en voorkomt stugge haartjes. Om het optimale uit je baard te halen zijn een baardolie en/of baard tonic erg geschikt. Deze producten zorgen voor voeding en hydratatie. Voor meer informatie over de beste verzorging van jouw type baard, neem een kijkje op onze baardverzorging pagina.

Naar de e-kapper

Uiteindelijk is het verstandig om naar de e-kapper te gaan in plaats van zelf aan de slag te gaan. De e-kappers van JohnBeerens.com zijn namelijk professionals die normaal in de haarstudio aan het werk zijn. Zij hebben de beste productkennis en kunnen je uitstekend helpen.

En vergeet niet: mocht je producten aanschaffen op JohnBeerens.com, gebruik dan de kortingscode ‘TILBURG10’. Deze is geldig tot en met 6 mei.

Reageer op dit bericht