Tjeuke wint Nederlands Kampioenschap Mascotte 2015

Tjeuke

Op zaterdag 25 mei 2015 vond in Tilburg het Nederlands Kampioenschap Mascotte plaats. Maar liefst dertig mascottes streden om de nationale titel. Tjeuke werd dé winnaar van 2015 en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Jonge Tilburger Jikke Becx was mascottedrager en ontving de bokaal van Johan Vlemmix en Peter Jan Rens. Tjeuke is de opvolger van Benny Bollo die in 2014 winnaar was.

Overige deelnemers

In een veld met de andere deelnemende mascottes liet Tjeuke zien dat hij de beste was op onderdelen als fotoshoot, sfeer maken op de tribunes en de mascotterun. Andere deelnemers waren onder andere Kingo (Willem II) en Bucky (Tilburg Trappers). Volgens de juryvoorzitter Johan Vlemmix viel Tjeuke op door zijn enthousiasme en was hij continu een feestje aan het bouwen.

Tjeuke

Tjeuke is hét icoon van het kindercarnaval in Kruikenstad, oftewel Tilburg. Hij is de mascotte voor de kleine Kruiken en Kruikinnen en is en blijft altijd 11 jaar. De mascotte valt op door zijn gele haar en zijn groen-oranje carnavalssjaal, de carnavalskleuren van Tilburg. Sinds 2014 heeft Tjeuke een geheel nieuw mascottepak waardoor hij als figuur nog meer is gaan leven. Tjeuke behoort tot de Carnavalsstichting Tilburg.