Toch nog een beetje kermis: Het Zuidelijk Toneel opent theaterseizoen in reuzenrad

reuzenrad het zuidelijk toneel

Ook Het Zuidelijk Toneel had even geen voorstellingen gedurende de coronacrisis. Nu de maatregelen wat versoepelen, zijn ze creatief geweest en openen ze het nieuwe theaterseizoen op ludieke wijze. Het theatergezelschap bedacht een unieke en veilige theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, cultuurliefhebber tot kermisfanaat. 

In een achttien meter hoog reuzenrad ontdek je met een koptelefoon op je hoofd en toneelkijker in je hand het verhaal van Radman. Verwacht intiem theater in een gondeltje, uitkijkend over de stad. Het reuzenrad komt hoogstwaarschijnlijk voor Theaters Tilburg te staan. Waar exact is de productie momenteel aan het inventariseren.

In september draait het reuzenrad

In samenwerking met Bredase theatermakers Schippers&VanGucht, bekend van hun theatrale installaties voor alle leeftijden (waaronder de coproductie Warnet met HZT uit 2018), wordt ‘Radman’ een origineel avontuur voor de hele familie.

18, 19 en 20 september draait het reuzenrad op de stoep van een aantal Brabantse schouwburgen, waaronder bij de onze. Samen met een draaimolen en andere activiteiten van de theaters vormen ze een bijzondere opening van het nog zo onzekere theaterseizoen 2020-2021.

Stad en land afgezocht

Anne-Marie Geldhof, de nieuwe artistiek coördinator van HZT, moest stad en land afzoeken om een geschikt en beschikbaar reuzenrad te vinden. “We zijn uiteindelijk terecht gekomen in Groningen, Freddy en Tonnie van Nostalgische attracties waren direct enthousiast.”

Verder is Anne-Marie continue in gesprek met alle theaters in het land: “Al onze producties die al geboekt waren, worden één voor één bekeken, kan het nog spelen en in welke zaal? Het is blijven zoeken, maar we vinden voor alles een oplossing. En we bedenken ook nieuwe dingen (zoals Radman). We hebben zoveel moois op de planning staan.”

Meer informatie reuzenrad Het Zuidelijk Toneel

Wil je meer informatie over de voorstellingen van Het Zuidelijk Toneel en wil je kaarten kopen? Voor deze voorstellingen bijvoorbeeld? Bekijk dan snel de website!