Toch nog uiteten in Tilburg (inclusief overnachting): Silk Road & City Hotel lanceren speciaal arrangement

Silk Road

De mooie samenwerkingen en projecten schieten als paddenstoelen uit de grond hier in Tilburg. Zo ook de samenwerking tussen het nieuwe restaurant Silk Road en City Hotel Tilburg. Komend weekend (23 tot en met 25 oktober) starten zij met een gloednieuw arrangement: een geweldig diner bereid en geserveerd door Silk Road met een overnachting en ontbijt bij City Hotel.

Het was wel even slikken voor de Alizadah’s, oprichters van Silk Road. Na maandenlang verbouwen was het restaurant net vier weken open. En toen moesten de deuren (voorlopig) alweer dicht. “Wij wilden op zoek naar een manier om verantwoord iets te betekenen voor de stad en daarnaast ons personeel lekker bezig te houden. We willen voorkomen dat zij in sociaal isolement raken.”

Toch een avondje uit

“We willen onze gasten de mogelijkheid bieden om toch van een avondje uit te genieten. Zeker als je nu iets te vieren hebt. Even iets speciaals doen, niet zelf hoeven koken, geen afwas. We willen ze kunnen ontzorgen,” aldus de eigenaren van Silk Road. Op dit idee reageerde Roel den Ouden, eigenaar van City Hotel Tilburg, enorm enthousiast en binnen 24 uur was het idee al omgezet in een concreet arrangement. “Dat is wat vertrouwen in elkaar teweeg brengt.”

De kosten voor het arrangement zijn vrij laag, namelijk €70,- per persoon per nacht. Daarvoor mag je dus een avond in het hotel overnachten, wordt er een uitgebreid diner geserveerd door Silk Road én kun je de volgende ochtend genieten van een ontbijtje van City Hotel. Per dag (vrijdag, zaterdag en zondag) zijn er tien hotelkamers voor twee a drie personen beschikbaar. Er kunnen niet meer reserveringen aangenomen worden dan de aantal kamers die beschikbaar zijn! Mocht komend weekend een succes blijken, dan wordt het project mogelijk verlengd.

Silk Road sferen

Wat het diner – bereid en geserveerd door Silk Road – extra leuk maakt, is dat het cafégedeelte van City Hotel Tilburg ook wordt omgetoverd tot mini Silk Road restaurant. “De interieur designer, Marco van den Brandt, die Silk Road heeft ingericht is nu druk bezig om dezelfde sfeer in City Hotel te creëren. Ook de meubels van ons restaurant worden daarbij gebruikt.” Overigens is het niet verplicht om van je diner te genieten in het cafégedeelte. Mocht je jezelf er prettiger bij voelen, dan is private dining op de hotelkamer ook een optie.

En wat betreft het menu zelf, dat wordt ook geweldig! Silk Road werkt met routes: gerechten uit verschillende landen van de zijderoute (denk: China, Iran, Kazachstan etc.). Speciaal voor het arrangement is er een nieuwe route ontwikkeld met gerechten van de kaart. “De gerechten gaan we serveren in vier delen, zodat onze gasten avondvullend programma hebben. Het wordt een proefmenu met allemaal heerlijke, kleine gerechtjes. Reizen wordt natuurlijk afgeraden, maar gelukkig kun tijdens het diner genieten van een culinaire reis langs de zijderoute. Maar dan in eigen stad!”

Reserveren

Heb jij iets te vieren? Wil je er graag een nachtje tussenuit? En wil je in een gemoedelijke setting genieten van heerlijk eten? Je kunt reserveren voor 23 oktober, zaterdag 24 oktober of zondag 25 oktober door te bellen naar 013 303 5084.