Toekomst wijkaccommodatie koningshaven

ContourdeTwern en vastgoedontwikkelaar ondertekenen intentieverklaring voor Fraterhuis

Onder toeziend oog van wijkbewoners en gemeente hebben ContourdeTwern en vastgoedontwikkelaar Groeps Care op dinsdag 26 november hun handtekening gezet onder de intentieverklaring om de wijkaccommodatie voor Koningshaven onder te brengen in het voormalige Fraterhuis St. Denis. Het streven is om per 1 november 2014 intrek te nemen in deze locatie aan de Kruisvaardersstraat. Het vervangt daarmee wijkcentrum de Spil aan de Heikestraat.

Arie Hobo, namens ContourdeTwern manager in het gebied: “Wijkbewoners zijn al langer kritisch over de functie van de Spil. Het wijkcentrum kent de nodige beperkingen in uitstraling en bruikbaarheid. Op basis van deze signalen hebben we een groep bewoners uitgenodigd om mee te denken over een wijkaccommodatie die toekomst heeft in dit gebied.”

Hierbij is met Groeps Care gesproken over de ontwikkelingen rond het Fraterhuis aan de Kruis-vaardersstraat, dat wordt ontwikkeld tot een gezondheidscentrum met wonen. Deze accommodatie gaat een groot aantal wijkvoorzieningen huisvesten, zoals een huisarts, een fysiotherapeut en een psycholoog. De mogelijkheid om ook het wijkcentrum hierin onder te brengen, is onder andere besproken met de betrokken wijkbewoners, wijkraad, gezondheidspartners en gemeente. “Er bleek bij alle betrokkenen veel enthousiasme om de ontmoetingsaccommodatie van de Spil over te brengen naar dit nieuwe centrum”, aldus Hobo.

Bewoners en ContourdeTwern zien een geweldige kans om een wijkaccommodatie neer te zetten waarin bewoners actief deelnemen aan de organisatie en uitvoering van het centrum. ContourdeTwern ondersteunt de bewoners in deze ontwikkeling. De komende jaren worden benut om te komen tot een vorm van beheer en gebruik die bij de wijk en haar bewoners past. Ook de werkplekken voor medewerkers en vrijwilligers van ContourdeTwern die werkzaam zijn in het gebied, gaan mee over naar de nieuwe locatie.