Toeristische trekpleister voor Tilburg: surrealistisch doolhof & rooftopbar Doloris drie jaar open!

doloris

Tilburg profileert zich als een rauwe en tegendraadse stad. Een plek waar experimenteren centraal staat. De komst van Doloris’ Meta Maze naar Tilburg – inmiddels ruim drie jaar geleden – is daar een schoolvoorbeeld van. Bezoekers uit binnen- en buitenland komen speciaal voor het surrealistische doolhof naar onze stad toe. Maar ben jij als trotse Tilburger al eens een kijkje gaan nemen?

In mei 2019 opende Doloris in het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan. Initiator Joep van Gorp was in de Duitse stad Berlijn toen hij daar bij een kunstproject terecht kwam. Dit was net als Doloris’ Meta Maze een surrealistisch doolhof. Beide zijn gemaakt door kunstenaars collectief Karmanoia. Joep keek zijn ogen uit en wist: ‘dit wil ik in Tilburg’. Uiteindelijk ging hij met verschillende partijen in gesprek en kreeg hij de financiering rond om dit droomproject ook in Tilburg te verwezenlijken. Maar wat houdt Doloris’ Meta Maze eigenlijk in?

Zonder teveel te verklappen – je moet het immers zelf ontdekken – is de Meta Maze een individuele kunstbeleving. Of zoals eerder werd omschreven: ‘Een trip zonder drugs’. Al lopend, klimmend en kruipend kom je in het doolhof ruim veertig kamers vol surrealistische kunst tegen. Dat ligt er trouwens aan. In het doolhof vind je namelijk verschillende mysterieuze objecten en doorgangen. Het is dus helemaal niet zeker dat jij alle kamers van het doolhof tegenkomt. In het doolhof is dus enorm veel te ontdekken, zeker als je er nog geen kijkje bent gaan nemen. Maar ook als je al wel bent geweest, is het de moeite waard om nog een keer het doolhof te betreden en andere keuzes te maken dan tijdens je voorgaande bezoek. De kans dat je alles al hebt gezien, is namelijk klein.

Meta Maze bezoeken

Wil jij Doloris’ Meta Maze een keer ervaren? Het doolhof is zeven dagen per week geopend. Je kunt online een kaartje kopen. Tickets zijn te koop vanaf €19,- per persoon.

Rooftopbar

Toen alle seinen op groen stonden om het doolhof te realiseren, zocht initiatiefnemer Joep nog lokale horecapartners om een horecaconcept bij de Meta Maze te openen. Hij klopte bij horecaondernemers Jaap van Ham en Gijs van der Velden aan. Jaap ken je misschien als eigenaar van Polly Maggoo en Café Bakker aan de Korte Heuvel en Het Ketelhuis aan de AaBe-fabriek. Gijs is eigenaar van het cateringbedrijf Cookaholics.

Zij besloten om niet zomaar horeca toe te voegen aan het concept wat Joep voor ogen had. Nee, het moest een prachtige rooftopbar worden. Dat is gelukt! Bij Doloris’ Rootop geniet je in een prachtige ambiance van de lekkerste cocktails, biertjes, wijntjes en streetfood gerechten van over de hele wereld. Verschillende mediakanalen noemden de rooftopbar in combinatie met het doolhof ‘on-Tilburgs’. Ook de rooftopbar vierde afgelopen maand het driejarig bestaan.

Buiten het feit dat je er heerlijk kunt eten, drinken en genieten van het uitzicht, worden er ook regelmatig toffe feestjes georganiseerd op de rooftopbar. Zo leent de locatie zich ook uitermate als plek om lekker op stap te gaan. Ook de komende tijd staan er weer genoeg evenementen op het programma. Zo keren de clubconcepten Glittertuin, Daisy en Herrie met Gerrie tijdens de Tilburgse Kermis terug op het dak. Check de volledige agenda op de website.

Dagje Doloris winnen

Wij mogen van Doloris een dagje Doloris voor twee personen weggeven. Je gaat eerst met z’n tweeën de Meta Maze in. Aansluitend geniet je van een hapje eten en een lekkere cocktail. Wil jij kans maken op deze leuke prijs? Vul dan de prijsvraag op onze website in!

Meer informatie

Zowel de Meta Maze als de Rooftopbar van Doloris zijn zeven dagen per week geopend. Wil je meer informatie over de concepten? Check dan snel de website! Lijkt het jou gaaf om bij Doloris te werken. Ze hebben verschillende openstaande vacatures. Deze vind je in onze online vacaturebank.