Toffe evenementen, leuke uitjes en prachtige natuurgebieden: dit is er te doen tijdens herfst in Tilburg!

Herfst in tilburg

Jeh mèènse, de herfst gaat alweer van start. Nadat we nog verwend werden met een heerlijke nazomer, maakt Tilburg zich weer op voor de herfst. De meesten denken bij herfst aan grijs en saai, maar herfst in Tilburg verveelt nooit! Zo veranderen de bomen weer mooi van kleur, staan er toffe evenementen op het programma en kun je genieten van de leukste uitjes. In dit artikel tippen we je met de leukste activiteiten voor herfst in Tilburg. Benieuwd? Lees snel verder!

Evenementen

In de herfst staan er toffe evenementen op het programma. We zetten de grootste evenementen voor je op een rijtje!

Oktober

November

December

Ben je benieuwd naar meer evenementen? Check dan deze evenementenkalender.

Uitjes

Naast deze leuke evenementen kun je in de herfst ook genieten van de leukste uitjes. Wij zetten een paar leuke uitjes onder elkaar voor je!

Brunch & Borrelbar Zjuu

Zjuu Brunch & Borrelbar is dé ontmoetingsplek in het Tilburgse Leijpark. Bij Zjuu komt bewegen, ontspannen, ontmoeten én genieten samen op één plek. Bij deze horecahotspot kun je terecht om te genieten van een fantastisch ontbijt, lunch of diner. Ideaal om te combineren met een fijne wandeling door het Leijpark.

NondeJeu

Bij NondeJeu kun je terecht om je beste vrienden uit te dagen voor een potje jeu de boules, maar wist je dat er nog veel meer te doen is dan alleen dat? Je kunt bijvoorbeeld genieten van de lekkerste gerechten bereidt door een van de koks of geniet van lekker borrelen en gezelschapsspelletjes spelen met je vriendengroep. Ben je op zoek naar meer spanning en avontuur? Dan is Prison Island echt iets voor jou!

Pathé

Kom schuilen voor de regen in zo’n heerlijke rode stoel van Pathé. Of je nu naar Pathé Stappegoor gaat, of naar Pathé in het hart van onze stad. In de zalen van Pathé is het goed toeven, graai in je bak popcorn en zak lekker onderuit!

Doloris Meta Maze

Ben je er klaar voor om in het onbekende te stappen? Breng dan eens een bezoekje aan Doloris Meta Maze, het grootste kunstdoolhof van de hele wereld! Met meer dan veertig kamers vol met mysterieuze objecten en geheime, verstopte doorgangen, ben je wel eventjes zoet.

Abdij Koningshoeven – Brouwerij La Trappe Trappist

Schijnt het zonnetje tijdens de vakantie? Spring dan op je fiets en ga naar Abdij Koningshoeven! Hier vind je de de abdij en brouwerij van La Trappe Trappist. De abdij en brouwerij kennen een rijke historie en worden gekenmerkt door grote schoonheid in een prachtig gebied. Daarnaast kun je er natuurlijk superlekkere bieren drinken!

Jump Square

Om trampoline springen voor iedereen leuk te maken, is het trampolinepark van Jump Square ingericht voor alle leeftijden. Bij Jumpsquare kun je trefbal spelen, dunks maken als een echte basketballer, free runnen en veel meer! Al met al is Jumpsquare een leuk uitje voor jong en oud om al je energie kwijt te raken.

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Zoek de warmte op in de heerlijke zalen van Schouwburg Concertzaal Tilburg. De Schouwburg weet je keer op keer weer te verrassen met fantastische voorstellingen. Onder andere Henry van Loon, VOF de kunst en Niels Geusebroek strijken met hun voorstellingen neer in de Schouwburg. Benieuwd naar het hele programma? Klik dan hier!

Natuurgebieden

Tilburg is heel veel natuurgebieden rijk. Deze natuurgebieden zijn ideaal voor een heerlijke herfstwandeling. Benieuwd? Wij hebben er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

De Noorderplas

De Noorderplas is te vinden in het buitengebied van Tilburg-Noord richting Loon op Zand. Hier kun je een heerlijk rondje wandelen om de grote plas. De Noorderplas is al met al een stukje natuur waar je lekker tot rust kunt komen.

Moerenburg

Op een kleine tien minuten fietsen van de Piushaven ligt Moerenburg. In dit prachtige natuurgebied kun je genieten van de vele wandel- en fietspaden. Begin je tijdens je wandel- of fietstocht dorst te krijgen? Ga dan zeker op het terras van Café Zomerlust zitten.

Stadsbos013

Blader door de herfst bij Stadsbos013. Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg. Onder Stadsbos013 vallen onder andere het Wandelbos, de Oude Warande, het Reeshofbos, Vredelust en het Heidepark. Al deze natuurgebieden zijn perfect voor een heerlijke stevige herfstwandeling!

Video: herfstwandelingen in Tilburg

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)