Toffe tuinen en mooie makers gezocht voor de open Toffe Tuinen route

Toffe Tuinen

Dit jaar vindt de open Toffe Tuinen route plaats op 11 en 12 september door heel Tilburg, Berkel Enschot, Udenhout en zelfs tot in Goirle. Deelnemende tuineigenaren en creatievelingen kunnen zich nu inschrijven.

Een tuin als expositieruimte

De lokale natuur, hoe we daarmee omgaan, is onderdeel van onze dagelijkse cultuur. Daarom wordt dit jaar tijdens de open tuinen route de link gelegd tussen tuinen en mensen. Het koppelen van ambacht, cultuur en tuinen is een internationaal bekend fenomeen. Kleine, laagdrempelige exposities in een mooie of inspirerende tuin. De makers mogen zowel starters als ervaren ambachtslui zijn. Denk aan vormgeving en beelden, hout- of stofbewerking, schilderwerken, fotografie, bloemenkunst, gerecyclede tuinsculpturen etc.

Toffe tuin

De tuinen zijn heel verschillend: van een stadstuin in het centrum, een samentuin of een ruime tuin in het buitengebied, maar allen zijn natuurvriendelijk, een plek waar aandacht is voor water, biodiversiteit en schoonheid. De tuinen hebben veelal een hoge tuinscore. Meer informatie vind je op deze website.

Struinen door de tuinen

Zes keer eerder organiseerde stichting Op Groene Voet een open tuinenroute in Tilburg: “Het is altijd heel gezellig en gemoedelijk, mensen vinden het ook fijn om op de fiets zo de stad te (her)ontdekken en er worden heel veel leuke contacten gelegd. Samen de stad groener en fleuriger maken, dat is toch wel een beetje het doel. Bij elkaar in de tuin kijken en inspiratie opdoen om je eigen tuin toffer te maken is gewoon heel leuk”, aldus Janneke de Vries, organisator van de route.

Oproep aan tuinen en makers

Tuinen en makers worden gematcht na inschrijving. Deze staat open tot de start van de zomervakantie. De plattegrond met de actuele aanmeldingen staat inmiddels al op de website van de stichting. De definitieve routekaart zal ook op papier beschikbaar gesteld worden aan bezoekers. Aanmelden doe je hier.

Stichting Op Groene Voet

Sinds 2014 zet de stichting zich in voor een groener en fleuriger Tilburg met allerlei projecten. In 2020 sloot het project 1000 Blauwe Tuinen af met de wedstrijd ‘10 Tofste Tuintjes van Tilburg’. Dit jaar zette ze zich al in voor het project Wormenhotels013 en de organisatie van deze route.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de stichting Op Groene Voet? Bekijk dan de website.