Tom de Meer voorziet Cityring van Urban Art

Slakken in Tilburg

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de Cityring momenteel beperkt toegankelijk is door de verbouwing van de Heuvelpoort. Afgelopen weekend fleurde Tom de Meer het straatbeeld op door een tachtig meter lange schutting te voorzien van Graffiti. De slakken die Tom heeft aangebracht leggen de link naar de vertraging van het verkeer op de Heuvelring. Wij spraken met de Tilburgse Urban Artist.

Urban Art

Nadat Tom de Meer eerst de voorkant van de Heuvelpoort onder handen nam, kreeg hij de vraag ook de achterzijde van een lakje verf te voorzien. Afgelopen zondag ging Tom samen met zijn neefje aan de slag.”Voor de gehele schutting van tachtig meter had ik eigenlijk twee dagen ingepland. Maar mede door het warme weer en de harde wind stond de schutting rond de klok van vijf al helemaal onder de slakken”, vertelt Tom.

Voorkant schutting heuvelring

Slakken in Tilburg

Hoelang de graffiti blijft staan?  ”Een ongeschreven regel in de graffiti wereld is dat andere artiesten het werk minimaal vier maanden met rust laten”. De gehele schutting blijft ongeveer anderhalf jaar staan. Van dit kunstwerk kunnen we in ieder geval vier maanden genieten.

Slakken in Tilburg

Toekomst

In de toekomst wil Tom de Meer de stad nog meer opvrolijken en meerdere panden van Urban Art gaan voorzien. Zijn volgende grote project in Tilburg is op Koningsnacht in de Oranjestraat. In samenwerking met Gin Fizz gaat Tom een graffiti werk maken in het teken van Koningsdag. Ook deze cartoon komt op een vooraf geplaatste houten schutting te staan.

Ben je benieuwd naar meer werk van Tom of wil je met hem in contact komen? Neem dan eens een kijkje op zijn website of op zijn Facebook pagina.