Tom Omnichannel Management (TOM) opent internet-Petshop: veertiende webwinkel een feit

internet-petshop

Tom Omnichannel Management (TOM) uit Bladel heeft zijn veertiende webshop geopend, namelijk Internet-Petshop. Je vindt bij de nieuwe webwinkel alles voor (huis)dieren en hun bazen. Met het openen van deze nieuwe webshop groeit het assortiment van het internationale e-commerce bedrijf naar meer dan 2,1 miljoen producten!

Internet-Petshop

Met de opening van Internet-Petshop zorgt TOM voor opnieuw een uitbreiding van het assortiment. CEO Tom te Riele: ‘Het openen van een dierenwinkel stond al langer op de planning, en we zijn blij dat we iedereen met een hart voor dieren nu ook van dienst kunnen zijn’. Het is voor het bedrijf al de veertiende webshop die wordt geopend. De dierenwinkel is niet alleen gericht op huisdieren als honden en katten, maar bijvoorbeeld ook op paarden, vogels in de tuin en vissen in de vijver. Het brede assortiment is voor het bedrijf een beproefd recept: meer dan 2,1 miljoen producten liggen opgeslagen in acht verschillende distributiecentra.

Benieuwd naar de Internet-Petshop bekijk dan de webshop hier.

TOM blijft groeien

In 2005 is TOM begonnen als kleine fietsenwinkel in Tilburg, inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal e-commercebedrijf met 500 medewerkers. ‘We blijven groeien en hebben de ambitie om hét online warenhuis voor de vrijetijdssector nog verder uit te breiden!’, aldus te Riele. TOM speelt telkens weer in op segmenten waar de klant op zit te wachten. Het doel van TOM is dan ook om de klant de ultieme winkelervaring te bieden. Te Riele: ‘Het openen van een online dierenwinkel is de volgende stap in de goede richting’. Deze instelling levert het bedrijf tot nu toe mooie onderscheidingen op, waar de 69e plek in de Twinkle100 de meest recente van is. Dit is dé e-commerce ranglijst van Nederland, waar TOM vorig jaar nog op de 81e plek eindigde.