Top plekken voor echte Tilburgse kiekjes

Er zijn zoveel mooie plekken te vinden in onze stad en uiteraard is het leuk om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Lees snel verder voor mooie plekken in de stad waar jij typisch Tilburgse kiekjes kan schieten.

Heuvelse kerk

De Heuvelse kerk, ook wel de Sint-Josephkerk genoemd, is tussen 1872 en 1889 gebouwd. De kerk is in twee fases gebouwd, omdat in het jaar 1872-1873 er niet genoeg geld was om de kerk af te maken. Vanaf 1887 tot en met 1889 is de kerk voltooid. Vanaf toen behoort deze kerk tot één van de grootste neogotische kerken van Nederland. Sla D’n Heuvel niet over voor een typisch Tilburgs kiekje.

Onderstaande foto is genomen door: Hans van Dongen

heuvelkerk

Spoorzone

De Spoorzone is een gebied in Tilburg dat volop in ontwikkeling is. Vanaf 1868 tot en met het jaar 2011 werkten zo’n 1300 werknemers in de omgeving die bekend stond als werkplek van de NS. In 2010 is het volledig in handen van de gemeente Tilburg en er wordt tot op de dag van vandaag nog hard gewerkt aan de ‘vernieuwing’ van de Spoorzone. In de Spoorzone kun je op verschillende plekken mooie kiekjes maken.

Onderstaande foto is genomen door: Scarlett

spoorzone

Dwaalgebied

Met historische monumenten, unieke winkels en verschillende creatieve ondernemers mag het Dwaalgebied niet worden overgeslagen. In het Dwaalgebied kan je op meerdere plekken verrassende typische Tilburgse kiekjes maken.

Onderstaande foto is genomen door: Hans van Dongen

Dwaalgebied

Poppodium 013

Op het moment dat je het gebouw van Poppodium 013 voor het eerst ziet, zijn mensen vaak meteen verbaasd.  Zo willen de meeste bezoekers eerst met de cd’tjes op de wand van 013 op de foto voordat ze naar binnen gaan.

Onderstaande foto is genomen door: Ilse Lancelle

013
foto van @ilseke34

Piushaven

De Piushaven is officieel op 4 april in het jaar 1923 geopend en eind jaren negentig is er gestart met de plannen om de Piushaven grootschalig te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is op dit moment nog steeds bezig. Op een aantal plekken in de Piushaven kan je natuurlijk een typisch Tilburgs kiekje maken.

Onderstaande foto is genomen door: Agabek Enoukyants

https://www.instagram.com/p/2VTqHFt9Ly/?taken-by=tilburgcom

BeKa Schoorsteen

Midden in het centrum van Tilburg staat het laatst overgebleven deel van de BeKa fabriek. In 1968 werd de wolproductie stopgezet en werd alles gesloopt, behalve de schoorsteen.

beka_schoorsteen

De Watertoren

Vanaf het jaar 2007 is de watertoren niet meer in gebruik maar is hij wel nog steeds eigendom van Brabant Water. Ondanks dat hij geen werking meer heeft, is het nog steeds een locatie die als typisch Tilburgs kiekje niet kan ontbreken.

Onderstaande foto is genomen door: Ruud Uijens

watertoren

Westpoint

Met de Westpoint heeft Tilburg de op twee na hoogste woontoren van heel Nederland in zijn bezit. Het in 2004 opgeleverde gebouw is een typisch Tilburgse plek voor een kiekje. De Westpoint is een mooi plaatje van ver af, maar ook vanuit de Westpoint zelf.

Onderstaande foto is genomen door: The Hood Snake

westpoint
Foto van @thehoodsnake

Centraal station Tilburg

Het centraal station van de stad Tilburg is op 5 oktober 1863 geopend en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Op dit moment is de vernieuwing van het centraal station nog in volle gang en zal het binnenkort een nieuwe uitstraling krijgen. Het centraal station is en blijft een prachtige plek om een echt typisch Tilburgs kiekje te maken.

Onderstaande foto is genomen door: Hugo Braun

foto @hugobraun

Interpolis

Iedereen uit Tilburg weet het gebouw van Interpolis te vinden. Het grote gebouw is dan ook niet te missen in het centrum van Tilburg en dus een mooi typisch Tilburgs kiekje waard. Zowel van buiten als van binnen kan je prachtige foto’s maken.

Onderstaande foto is genomen door: Agabek Enoukyants

https://www.instagram.com/p/3vdAL6t9Dn/?taken-by=tilburgcom

Stadsheer

Het 101 meter hoge gebouw van 31 verdiepingen is op 26 maart 2007 geopend. Het is na de Westpoint het hoogste gebouw van Tilburg. In het gebouw zitten zowel kantoorruimtes als woningen. Vooral de glazen ruimtes aan de zijkant zijn een kiekje waardig.

Onderstaande foto is genomen door: Agabek Enoukyants

www.instragram.com/tilburgcom

Draaiend huis

Op het eerste gezicht ziet het er vreemd uit, een huis dat rond draait op een rotonde. Maar het is ondertussen toch een stukje kunst van Tilburg geworden. Zonder het verkeer te storen kan je hier een mooi typisch Tilburgs kiekje maken.

Onderstaande foto is gemaakt door: Joost van Puijenbroek

foto van @jfmvanpuijenbroek
Willem II

Wie aan Tilburg en sport denkt, noemt Willem II. Iedereen die in het stadion is geweest, zal dit voor altijd onthouden. De sfeer, de wedstrijd, maar vooral het Willem II stadion is een kiekje waard.

Onderstaande foto is gemaakt door: 11shotsmedia.com

11shotsmedia.com
foto van 11shotsmedia.com

Bierbrouwerij Koningshoeven

Trappisten die in 1881 naar Berkel-Enschot kwamen, gingen voor extra inkomsten trappistenbier brouwen. Dit resulteerde in heerlijke bieren van La Trappe. Het complete klooster van Bierbrouwerij Koningshoeve is een echt Tilburgs kiekje waarmee je goed op de foto staat.

Onderstaande foto is gemaakt door: Tessveenn

foto van @tessveenn
foto van @tessveenn

 Süleymaniye-Moskee

Sinds de opening in 2003 is de Süleymaniye-moskee niet meer weg te denken uit de stad Tilburg. Alle mensen uit Tilburg weten precies waar deze moskee te vinden is en veel toeristen stoppen aan de kant van de weg om er een foto van te maken. Daarom is de Süleymaniye-moskee een echte plek voor een typisch Tilburgs kiekje.

moskee

Meer echte Tilburgse foto’s

Voor meer mooie foto’s van onze stad Tilburg moet je zeker een kijkje nemen op ons eigen Instagram pagina. Zelf mooie plaatjes? Zet ze op Instagram en gebruik #ditistilburg.