Topatleten doen mee aan de vrouwenrace van de Loket.nl Warandeloop

vrouwenrace

Over twee weken is Tilburg decor van Nederlands grootste veldloop: de Loket.nl Warandeloop. Elk jaar doen er topatleten uit heel Europa mee aan de vrouwenrace. Dat is dit jaar niet anders, er wordt namelijk een spektakel verwacht tijdens deze run.

“We proberen ieder jaar een breed Europees topveld aan de start te krijgen, daarom zijn we ook erg blij met de mannelijke en vrouwelijke topatleten die op onze 60e verjaardag komen. De Nederlanders komen met hoge verwachtingen naar de Oude Warande, maar zij zullen echt alles uit de kast moeten halen om een volledig buitenlands podium te voorkomen,” aldus Frans Heffels, verantwoordelijk voor het atletenveld.

Nederlandse atleten

Afgelopen vrijdag werd het vrouwenveld bekend gemaakt. Maureen Koster, Susan Krumins, Andrea Deelstra, Ruth van der Meijden en Elizaba Cherono zijn de Nederlandse blikvangers, aangevuld met talenten als Jaimy van Lieshout, Julia van Velthoven, Fanos Tekle en Marcella Herzog.

Maureen Koster werd vorig jaar tweede. Na een tegenvallende zomer, is ze voortvarend aan het winterseizoen begonnen en laat ze weten dat ze dit jaar heel graag de Warandeloop wint. Susan Krumins kende juist een fantastische zomer. Bij de EK Atletiek viel ze net buiten het podium op de 5.000 meter, maar een nieuw persoonlijk record op diezelfde afstand in Rio bracht haar tot een prachtige achtste plek.

Andrea Deelstra, Elizeba Cherono en Ruth van der Meijden hebben gemeen dat ze alle drie bij de eerste tien willen lopen, om zo de kans op deelname aan de EK Cross in Italië te vergroten. Het trio werd vorig jaar twaalfde, dertiende en vijftiende.

Atleten uit het buitenland

Een Nederlandse overwinning tijdens de 60e verjaardag van de Loket.nl Warandeloop staat allesbehalve vast. Er doen namelijk ook topatleten uit het buitenland mee aan de Warandeloop. Geduchte concurrentie komt er van Sarah Lahti en Meraf Bahta (Zweden) en Ana Dulce Felix (Portugal).

Dulce Felix weet hoe het is om te winnen, dat deed ze namelijk in 2012. Verder beschikt ze over maar liefst acht verschillende Europese medailles. Ook de Zweedse Lahti is concurrentie voor onze Nederlandse atleten. Zij eindigde in de 10.000 meter finale in Rio als twaalfde en vorige week voegde ze nog een overwinning toe aan haar erelijst.

Warandeloop

De Loket.nl Warandeloop Tilburg is een driedaags internationaal hardloopevenement in Tilburg dat in het weekend van 25 tot en met 26 november plaatsvindt. Het evenement kent ieder jaar zo’n 5.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers. Het vrouwen Crossgala start om 13.50 uur. Voor meer informatie over de Warandeloop kun je een kijkje nemen op de website.