Topatleten in atletiekwedstrijd de Losse Veter T-Meeting

hardloper

Op tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2013, vindt de derde editie plaats van de Losse Veter T-Meeting, de jaarlijkse atletiekwedstrijd bij Attila in Tilburg. Op diverse onderdelen komen nationale topatleten aan de start.

100m en 400m toppers
Bij de 100m mannen staat Wouter Brus fier bovenaan op de deelnemerslijst. Wouter is lid van het nationaal estafetteteam dat afgelopen zomer eerste is geworden op het EK. Bij de vrouwen start Marit Dopheide op de 400m. Naast oud-Nederlands kampioen ook lid van het nationaal estafetteteam.

400m horden
Meervoudig Nederlands kampioen Thomas Kortbeek zal op dit onderdeel de strijd aangaan met de nieuwe lichting hordenlopers. Bij de vrouwen start Bianca Baak, regerend Nederlands kampioen op de 400m horden.

Hinkstapgala
Hier voert Nederlands kampioene en Nederlands recordhoudster Brenda Baar de deelnemerslijst bij de vrouwen aan. Bij de mannen moet Attila-atleet Sander Hage (2e op het NK) het opnemen tegen Nederlands kampioen Erwin Slokker en Belgisch kampioen Björn de Decker.

Limietpogingen
Zowel junioren als neo-senioren wagen een poging de internationale limiet te slechten op de 4x100m estafette. Attila-atlete Tanita Hofmans gaat een limietpoging doen bij het hoogspringen. De limietpogingen gelden voor de Europese Juniorenkampioenschappen in Rieti en voor de EK onder 23 jaar in Tampere.

Recordpogingen
Bij het polsstokhoogspringen staat Rianna Galiart op de startlijst. Rianna liet op Hemelvaartsdag in Vught de lat al op Nederlands recordhoogte leggen, en bij de Losse Veter T-Meeting zal zij opnieuw een poging wagen op recordhoogte.
Marlou van Rhijn, regerend Paralympisch kampioene op de 200m, is sinds afgelopen zondag wereldrecordhoudster op de 400m. In Tilburg wil ze haar verse wereldrecord nog scherper zetten.
De Losse Veter T-Meeting vindt plaats op de atletiekaccommodatie van Attila, Goirleseweg 42 A in Tilburg, en start om 12.00 uur.

Meer informatie over de T-Meeting: www.t-meeting.nl