Tosti’s van desembrood, luxe belegde broodjes en veel meer: Meesterbakker van Iersel opent volgende week in complex AH XL

meesterbakker van iersel ah xl

Na een flinke verbouwing is het volgende week dan eindelijk zover: Meesterbakker van Iersel opent haar vijftiende vestiging. De winkel – die bestaat uit een bakkerij, tostifabriek en een zitgedeelte – opent op woensdag 11 november de deuren. Wij spraken met winkelbegeleidster Simone Tuerlings. “Het wordt een prachtige winkel met een moderne uitstraling.”

Meesterbakker van Iersel is al op verschillende plekken in de stad gevestigd, maar toen de kans voorbij kwam om bij de Albert Heijn XL een vijftiende vestiging te openen, was de keuze snel gemaakt. “Het is natuurlijk een populaire locatie met veel winkelend publiek. We vinden het een mooie aanvulling op de winkels die we al hebben.”

En dus kun je vanaf 11 november in het complex van Albert Heijn XL genieten van fantastische desembroden (die je precies naar jouw wens kunt laten snijden qua dikte), (vegan) worstenbroodjes, de bekende Tilburgse verleiding, progrestaart en veel meer. Ook de pronkstukken van Meesterbakker van Iersel – de ambachtelijke duinbroden – zijn bij de nieuwe vestiging te koop. “De basis van ons assortiment blijft hetzelfde, maar we gaan het assortiment wel wat uitbreiden. Denk aan cadeaupakketten bestaande uit broodplanken met onze producten aangevuld met bijvoorbeeld chutneys, olijfolie en andere eetwaren.”

Tostifabriek, luxe belegde broodjes en verse koffie

Ook kun je straks bij Meesterbakker van Iersel genieten van fantastische tosti’s, luxe belegde broodjes en veel meer. “Op de plaza voor de winkel hebben we straks een terras om 25 tot 30 mensen te ontvangen. Helaas kan het terras door de huidige coronamaatregelen nog even niet open.”

De tostifabriek is een concept dat Meesterbakker van Iersel al op het Wagnerplein heeft draaien. In de nieuwe vestiging wordt dit concept verder uitgerold. “Mensen kunnen bij ons zelf hun tosti’s bouwen. Je hebt de keuze uit vier verschillende desembroden, diverse soorten beleg en verschillende toppings.”

Persoonlijk favoriet? “Dat is dan toch wel de tosti met pulled pork.” Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun je kiezen uit verschillende vlees- en vissoorten, kazen, toppings en heerlijke tostisauzen.

Ook gaat Meesterbakker van Iersel in de nieuwe vestiging luxe belegde broodjes verkopen. “Denk aan broodjes met ambachtelijke salades.” Goed om te weten: de belegde broodjes en tosti’s van de tostifabriek kun je ook meenemen naar huis of naar je werk. Uiteraard kun je ook iets te drinken bestellen bij je broodje, tosti of snack. “We gaan verse luxe koffies serveren, smoothies en verschillende frisdranken.”

Tostifabriek Meesterbakker van Iersel

Sfeervol, modern en meer groen

Hoewel je de huisstijl van Meesterbakker van Iersel natuurlijk gaat herkennen in de nieuwe vestiging, wordt de nieuwe winkel moderner ingericht. “Wat je kunt verwachten? Meer groen, een sfeervoller interieur en een mooi overdekt terras.”

Ook de openingstijden van de nieuwe winkel zijn een stuk ruimer. De nieuwe winkel van Meesterbakker van Iersel is namelijk zeven dagen per week van 08:00 – 21:00 uur geopend. “Wel is het goed om te weten dat we op zondag een aangepast assortiment hebben.”

Openingsacties en toekomstplannen

Uiteraard moet heel Tilburg weten dat Meesterbakker van Iersel een nieuwe vestiging opent. Ze hebben dan ook verschillende openingsacties. Gezien de openingsdatum op de Elfde van de Elfde wordt er natuurlijk een link gelegd naar carnaval. “Zanger Benno van Vugt heeft speciaal voor ons een liedje gemaakt: ‘Benno bakt ze bruin’. We laten hier 300 singles van maken die we weg gaan geven rondom de opening.”

Simone heeft overigens nog genoeg ambities en toekomstplannen met de vestiging bij Albert Heijn XL. Zo willen ze ook een foodtruck voor het winkelcentrum gaan plaatsen. “In de winter kunnen we hier onze oliebollen verkopen en in de zomer is het leuk om vanuit daar onze tosti’s en broodjes te verkopen. Zeker met het oog op het nabijgelegen Spoorpark lijkt ons dit leuk. Ook hebben we nog de ambitie om schepijs te gaan verkopen. Maar dat is nog wel toekomstmuziek.”

Meer informatie

Meer weten over de nieuwe vestiging van Meesterbakker van Iersel en de leuke acties die ze de komende tijd gaan optuigen? Zorg dan dat je ze volgt op Facebook en Instagram. En ga vooral een kijkje nemen bij de nieuwe winkel.

Overigens zijn ze ook nog op zoek naar personeel. Benieuwd naar de openstaande vacatures? Check dan onze vacaturebank. Ook kun je rondom de opening een jaar gratis brood bij Meesterbakker van Iersel winnen. Daarvoor kun je het beste onze Facebook-pagina in de gaten houden komende tijd.