Tradities en anekdotes tijdens de Tilburgse Kermis

tradities tilburgse kermis

Dat iedereen de Tilburgse Kermis op zijn of haar eigen manier beleeft staat vast. Dit levert dan ook leuke tradities en anekdotes op die ook voor iedereen verschillend zijn. In dit artikel staan er een aantal en uiteraard zijn wij heel erg benieuwd naar die van jullie! Daar komen onze tradities Tilburgse Kermis!

Zo ontvingen wij bijvoorbeeld afgelopen week het bericht dat de inmiddels 96-jarige Ria van Dijk al tachtig jaar de kermis bezoekt en ieder jaar een foto in de schiettent maakt. Deze zijn nu gebundeld in een boek en de fanatieke kermisbezoekster heeft zelfs een eigen expositie!

Tradities Tilburgse Kermis

Een aantal gehoorde tradities en anekdotes hier op kantoor:

  • ”Mijn opa heeft diabetes en de combinatie van die ziekte met oliebollen en poedersuiker is niet helemaal lekker. Toch halen we ieder jaar een flinke zak oliebollen op de kermis zodat hij één keer per jaar van zijn favoriete snack kan genieten.”
  • ”Ieder jaar bezoeken we met een groep vrienden de kermis in het weekend. Doorgaans zijn wij allemaal niet zo van de attracties maar met een borrel erin kiezen we traditioneel de gekste attracties uit om in te gaan.”
  • ”Een maatje van me gooit iedere keer na het stappen zijn wisselgeld in een spaarpot. Net voor de kermis haalt hij zijn spaarpot leeg en wat daarin zit is zijn kermisgeld. Er zit dan toch verbazingwekkend veel geld in dat potje van hem.”
  • ”Traditioneel hangen wij tijdens de Kermis een box uit het raam. Via mijn telefoon speel ik dan kermisgeluiden af of laat ik de door Ferry van de Zaande ingesproken Kwèèkers horen. Dat levert grappige situaties op.”
  • ”Wij gaan altijd met de vriendinnengroep van vroeger in de Crazy Mouse. Dat vonden wij vroeger de leukste attractie en dat is altijd zo gebleven.”
  • ”Ik moet en zal een knuffel grijpen bij een van de grijpautomaten. Eerder ga ik niet naar huis.”
  • ”Mijn kermis is geen kermis als ik geen potje kamelenrace heb gedaan.”
  • ”Na een goede avond in de Amstel Bierhal ga ik altijd in de Skyfall of een andere hoge attractie. Verder eet ik na een rondje kermis altijd haring of paling.”
  • ”Wij gingen altijd met vrienden tegen de boksbal aanslaan. Als je dan ‘superman’ sloeg was je cool. Verder deden we een wedstrijd wie het vaakste in de breakdance kon.”

Wat zijn jouw tradities?

Heb jij nog mooie jaarlijkse tradities voor-, tijdens- en misschien wel na de Tilburgse Kermis? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in de reactie onder dit bericht!

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!