Transfertalk: Ben Sahar naar Willem II

Willem II is trots dat de transfer van Ben Sahar naar Tilburg is afgerond. De 24-jarige aanvaller komt over van Hertha BSC, dat hem het afgelopen half jaar verhuurde aan Arminia Bielefeld. De Israëlisch international is met zijn ervaring een enorme aanwinst voor de Tricolores en tekent een contract voor één jaar, met een optie voor nog een jaar. 
Jurgen Streppel is verheugd over de komst van de aanvaller: ‘Ben is natuurlijk een absolute topspeler voor ons. Met zijn ervaring bij topclubs in Engeland, Spanje en Duitsland is hij van grote waarde voor onze selectie. Twee jaar geleden werden de eerste contacten al gelegd en na een lang proces zijn we blij dat de transfer nu is afgerond. We zijn heel trots dat hij voor ons gekozen heeft en zijn zeer tevreden dat we er in geslaagd zijn Ben ruim voor de start van de competitie te contracteren. Iedereen binnen Willem II is er van overtuigd dat Ben het team naar een hoger plan kan tillen.’

Ben Sahar vertrok al op 16-jarige leeftijd naar Engeland, waar hij bij Chelsea tekende. Hij speelde 3 officiële wedstrijden voor de Londense topclub, waarna hij aan diverse clubs werd verhuurd. In 2009 kwam hij een half jaar uit voor De Graafschap in de Eredivisie. In de zomer van 2009 vertrok hij naar het Spaanse Espanyol. Vervolgens kwam hij nog uit voor Hapoel Tel Aviv (Israël), AJ Auxerre (Frankrijk) en Hertha BSC (Duitsland). Als Israëlisch international speelde hij 31 wedstrijden, waarin hij 6 keer wist te scoren.