Transfertalk: Willem II Tilburg

Natuurlijk begrijpen we dat iedereen nu volledig bezig is met het WK. Het mocht je misschien ontgaan zijn maar de tricolores zijn weer begonnen met trainen en hebben hun eerste oefenwedstrijdjes gespeeld en gewonnen. RKDSV werd met 12-1 verslagen en ook ZIGO moest er aan geloven (4-1). Het Brabants Dagblad Klasbakkenteam werd ook met 7-0 verslagen. Daarnaast kunnen de speculaties over nieuwe spelers nu echt beginnen. Dit is de enige echte Willem II Transfertalk!

Want de eerste aanwinst is binnen. Kostas Lamprou wordt gehuurd van Feyenoord en mag de concurrentie aangaan met David Meul. En wij ontvingen een tijdje geleden nog meer topnieuws. De tot publiekslieveling uitgeroepen Jonas Heymans blijft bij Willem II. Onlangs werd ook bekend dat routinier Tim Cornelisse zijn contract met een jaar heeft verlengd. Een belangrijke kracht met veel ervaring die de nog jonge selectie hard kan gebruiken.

Wie afgelopen dagen de trainingen van Willem II in de gaten heeft gehouden zag daar een oude bekende rondlopen. Good Old Frankie van der Struijk traint voorlopig mee met de selectie van Willem II. In eerste instantie om zijn conditie op peil te houden maar in de voetbalwereld weet je het nooit. Zou van der Struijk weer terugkeren op het oude nest? Voorlopig wacht hij buitenlandse interesse af.

Nog een speler die nadrukkelijk aan Willem II wordt gelinkt: Michael de Leeuw. De geboren Goirlenaar doorliep de jeugdopleiding in Tilburg en zijn oude liefde geeft zelf aan Michael de Leeuw graag aan te trekken. Echter wil Michael de Leeuw eerst zijn kansen bij FC Groningen afwachten. Zij spelen Europees voetbal, een mooie kans voor iedere voetballer. Wanneer FC Groningen aangeeft weinig gebruik te maken van de krachten van Michael is de kans aanwezig dat hij terugkeert. Jurgen Streppel heeft in ieder geval verschillende gesprekken met de aanvaller gehouden.

Cultheld Gaby Jallo heeft onderdak gevonden bij FC Emmen. De onder supporters geliefde Jallo gaat zijn best doen om snel belangrijk te worden voor de club uit de Jupiler League. Wij missen je nu al, alleen al om je lied dat regelmatig van de Kingside afrolde.

Afgelopen week werd er ook geloot voor de KNVB beker, want naast de reguliere competitie gaat ook het bekerseizoen weer van start. Willem II loot de winnaar van Delta Sport (1e klasse) – Leonidas (topklasse). Gezien de trend van Willem II in de beker de laatste jaren, namelijk verliezen van amateurclubs, een zeer zware loting.

Overigens is het contract van KINGO opengebroken en verlengd. Goed nieuws. Een van de sterkhouders van onze club blijft dus sowieso behouden voor de mooiste club van Nederland.

UPDATE: Weer een nieuwe aanwinst voor Willem II. De stilte van afgelopen weken leek een stilte voor de storm te zijn. Fabian Sporkslede komt Willem II komend seizoen versterken. De verdedigende middenvelder komt over van Ajax. De jonge Sporkslede speelde in diverse nationale jeugdelftallen en maakte al zijn debuut in de Champions League.