Trappers contracteert Amerikaan Josh Liebenow

Van:
www.trappers.nl

DESTIL Trappers heeft de selectie versterkt met de Amerikaanse aanvaller Josh Liebenow. De 28-jarige Liebenow kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Crimmitschau Eispiraten in de Tweede Duitse Bundesliga. Verder komt de jonge Zweedse defense Ian Geire (20) op try-outbasis naar Tilburg.

Technisch manager René de Hondt van Tilburg Trappers is opgetogen over de komst van Josh Liebenow, die vorig jaar in 36 wedstrijden 14 doelpunten en 18 assists voor zijn rekening nam, een gemiddelde van bijna een punt per wedstrijd.

Een jaar daarvoor eindigde de rechtswinger als tweede op de topscorerslijst bij Eispiraten Crimmitschau, achter voormalig Trappersspeler Dave Bonk. ‘Josh Liebenow is een echte aanwinst voor ons team. Toen ik onze nieuwe coach Mark Pederson vertelde, dat we Liebenow hadden weten te strikken, reageerde hij erg enthousiast.’, aldus René de Hondt.

De op 8 augustus 1980 in White Bear Lake (Minnesota) geboren Josh Liebenow speelde drie jaar aan de Universiteit van Wisconsin. Voor de Yellowjackets kwam hij tot 67 punten (28 goals en 39 assists). Via Miami Manatees en Huntville Havoc maakte hij de sprong naar de East Coast Hockey League, waar hij twee seizoenen uitkwam voor Bakersfield Condors. Daarna speelde Liebenow twee seizoenen bij het Duitse Eispiraten Crimmitschau.

De 20-jarige Zweedse verdediger Ian Geire (1.86 m; 88 kg) komt op try-outbasis naar Tilburg Trappers. Door goed te presteren kan Geire een contract verdienen. Geire speelde in zijn geboorteland in de U20 Superelitserien, het hoogste niveau voor spelers onder de 20 jaar.