Trappers naar de finale

DESTIL Trappers heeft zich voor de zevende maal in de laatste tien jaar geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. De Tilburgers verzekerden zich van een plek in de eindstrijd door HYC Fintro Herentals met 7-0 terug te wijzen. Trappers won de best-of-seven serie hierdoor met 4-1.

Met Trappers kreeg de matinee-wedstrijd (en de halve finale) in IJssportcentrum Stappegoor de winnaar die het verdiende. In de eerste twintig minuten was Tilburg zo veel beter dan de ploeg uit de Belgische Kempen, dat een tussenstand van 3-0 of 4-0 (in plaats van de 2-0 van nu) volledig terecht geweest zou zijn. Het fris ogende Trappers was veel beter, maar scoorde in die fase te weinig. Herentals kwam er soms gevaarlijk uit, maar op die momenten toonde Nick Broadwater zich een meer dan betrouwbare sluitpost. Vooral de legsave op de inzet van Craig Voakes kon op bewonderenswaardige reacties vanaf de tribune rekenen. ‘The shot from the blue line got deflected a bit and went to the outside. I knew that guy would throw the puck on net so I had to react quickly. Thankfully I was able to stop that puck’.

Door de krappe voorsprong en het grote aantal gemiste kansen van Trappers kon de partij na de hervatting nog alle kanten op. Luttele seconden in de tweede periode was het wel raak. Twee maal binnen vijf minuten zelfs. Aaron Lee en Bob Teunissen verzorgden de Tilburgse productie. ‘Na mijn treffer was het verzet wel gebroken’, sprak de geroutineerde aanvaller na afloop, die nog even verder ging met zijn analyse. ‘Over de hele linie waren we de betere ploeg. Bij ons heeft iedereen zijn steentje bijgedragen aan de winst in deze serie terwijl bij hun (Craig) Voakes en (Tyler) Melancon slechts één punt hebben’.

Het wedstrijdbeeld veranderde in de slotperiode niet. Trappers trok het laken definitief naar zich toe dankzij Peter van Biezen en Ritchie van Hulten. De wedstrijd als een nachtkaars uit. De thuisploeg geloofde het wel en de Belgen misten aanvallende stootkracht. Maarten Brekelmans tekende tien minuten voor het einde voor de laatste Tilburgse treffer van de halve finale. Coach Paul Garner was opgetogen over de goede prestatie van zijn manschappen: ‘The way we came out, the intensity we had. Sometimes you kind of come out flat. I felt like Friday we didn’t have a lot of energy and didn’t match their intensity. Today we came to the rink ready to go. If we play like this every night we’re a pretty tough team to beat.’

De Trappers spelen vrijdag de eerste wedstrijd in de finale tegen de winnaar van HYS The Hague – Friesland Flyers. In de onderlinge strijd staat het daar 2-3 voor Friesland Flyers!