Trappers verliest tumultueus duel

DESTIL Trappers is er niet in geslaagd de vierde competitiezege op rij te behalen. In een tumultueus duel won Eaters Geleen verdiend met 5-2. De wedstrijd werd overschaduwd door een mogelijk zware blessure voor Eaters-captain Erik Tummers en een vechtpartij 58 seconden voor het einde, waardoor het duel voortijdig aan zijn einde kwam.

Deze versie van Geleen – Tilburg was er een om snel te vergeten. Beide teams speelden ver beneden hun niveau en daarnaast hield de onzekerheid over de fysieke toestand van Erik Tummers iedereen in Glanerbrook in zijn greep. De aanvoerder van de Eaters kreeg na vier minuten in de wedstrijd een forse check van Chris St. Jacques te verwerken en lag minutenlang roerloos op het ijs. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding vastgesteld. Tummers zal nog een aantal dagen ter observatie in het hospitaal moeten verblijven.

‘Het is altijd moeilijk jezelf weer te herpakken, als je een speler op een brancard het ijs hebt zien verlaten’, concludeerde Trappers-coach Mark Pederson na afloop. ‘Geleen ging daar beter mee om dan wij. Ze legden meer wil en werklust aan de dag. Een terechte overwinning daarom.’ Peter van Biezen sloot zich bij de analyse van zijn oefenmeester aan. ‘Dit was Trappers onwaardig. In deze competitie kun je geen vrije dag opnemen. Daarvoor zijn de verschillen tussen de teams onderling te klein. We hadden een mooie stap kunnen zetten, maar hebben dat verzuimd. Deze week moeten we weer vol aan de bak want vrijdag komt de koploper (Nijmegen) op bezoek.’

Afgelopen vrijdag haalde Eaters-coach Mike Pellegrims in de regionale pers hard uit naar de Nederlandse IJshockey Bond en de Tuchtcommissie. ‘Het slaat gewoon nergens op dat de ijshockeybond Onur Mete niet bestraft. Hij wilde Lambert Keulen wel degelijk zwaar blesseren, dat kan een kind zien. Gelukkig heb ik de beelden van de overtreding vastgelegd. Die ga ik de hele wereld over sturen. Tot aan de IIHF (de internationale ijshockeybond) toe’, aldus de Belg. Tijdens de persconferentie nam Pellegrims niets van deze woorden terug en deed de aanval nog eens dunnetjes over.

Maker van de eerste Geleense treffer, Dennis ten Bokkel, was na afloop tevreden met de behaalde overwinning. ‘Na twee nederlagen op rij moesten we dit duel per se winnen. Anders werd het gat met de koplopers te groot.’ Volgens de oud-Trapper waren de twee verliespartijen tegen Nijmegen en Den Haag niet te wijten aan de euforie rondom het bereiken van de eindstrijd van de nationale ijshockeybeker. ‘Natuurlijk leeft de finale in Geleen enorm, maar meer bij de supporters dan binnen de spelersgroep. De finale is pas op 20 januari. Tot die tijd moeten we ons focussen op de competitie.’

Klik hier voor meer informatie over de Tilburg Trappers