Nieuws

Bartek Bison
Let op! Dit artikel is al 244 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Trappers versterkt aanval met Bartek Bison

Tilburg Trappers heeft zijn tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De vice-Oberliga kampioen bereikte een akkoord met Bartek Bison. Eerder versterkte Diego Hofland al de gelederen van de Oberliga Nord Meister.

Met het aantrekken van de jonge aanvaller maakt de vice-Oberliga kampioen zijn bedoelingen voor het komende seizoen duidelijk. “Bartek ken ik al vanaf 2015 toen hij samen met onder andere Reno op het U-20 WK in Estland speelde. Toen was hij nog heel jong, maar je kon wel zien dat hij getalenteerd was,” reageert René de Hondt. “Hij geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Bartek schaatst heel behoorlijk, is fysiek sterk en kan een doelpunt maken.”

Western Hockey League

De eerste kennismaking met ijshockey had de geboren Amsterdammer op driejarige leeftijd in onze hoofdstad. Elf jaar later werd hij weggeplukt door de Duitse topclub Mannheim Adler waar hij drie ijshockeyjaargangen in de jeugd actief was. De Western Hockey League was zijn volgende stop. Bison verdedigde de kleuren van Prince George Cougars en Vancouver Giants. Het afgelopen jaar speelde Bartek voor Fargo Force (United States Hockey League) en Bismarck Bobcats (North American Hockey League). Met deze laatste ploeg bereikte hij de play-offs. In drie duels bleek Minot Minotauros echter een maat te groot. De nieuwbakken Trapper tekende in deze serie voor een shorthanded doelpunt. Tevens was hij namens Oranje actief op het wereldkampioenschap in het Estse Tallinn.

Belangstelling

De 21-jarige left winger stond in de belangstelling van verschillende teams, maar gaf de voorkeur aan een overstap naar de club uit de Kruikenstad. “Bartek is a good young skilled player that also brings good physical presence to his game. Obviously he has to get used playing against men coming out of juniors,” aldus coach Bo Subr. De Tsjechische oefenmeester vervolgt zijn analyse van de nieuwste aanwinst: “He spent four seasons in North America where he played at a top junior level. Hopefully that experience will help him to become the player we expect him to be. He should give us more depth and be capable of filling some holes we have after the departure of some players.”

Reageer op dit bericht