Trappers versterkt zich met Amerikaan Mark Adamek

Van:
www.trappers.nl

DESTIL Trappers heeft de selectie uitgebreid met de Amerikaanse verdediger Mark Adamek. De 27-jarige defense kwam de afgelopen drie jaar uit voor Stockton Thunder in de East Coast Hockey League. In deze periode tekende hij voor 34 punten (8 goals en 26 assists).

Adamek was bij Stockton Thunder twee seizoenen lang ploeggenoot van voormalig Trappersspeler Mike Lalonde. Ook speelde Mark Adamek korte tijd in hetzelfde team als Doug McIver, die twee seizoenen geleden het shirt van HYS The Hague droeg.

De Amerikaan, afkomstig uit Hollister (California), geldt als een defensieve specialist en vult bij DESTIL Trappers het gat op, dat met het vertrek van Tony Bergin is ontstaan. Adamek speelde vier jaar college-ijshockey bij Lake Superior State University, voordat hij prof werd bij San Diego Gulls.

DESTIL Trappers' nieuwe coach Mark Pederson is zeer content met de komst van Adamek. 'Mark is een grote (1.86 meter) sterke verdediger. Ondanks zijn lengte is hij een prima schaatser, die het spel prima ziet. Hij is een zekerheid achterin en niet te beroerd om veel werk te verzetten. In de East Coast Hockey League speelde hij vaak tegen de sterkste spelers van de tegenstander en dit ging hem uitstekend af. Daarnaast beschikt hij over leiderschapskwaliteiten, zowel op als buiten het ijs, waarvan de jonge spelers veel kunnen leren.'