Trappers wint en verliest dit weekend

De best-of-seven serie tussen DESTIL Trappers en UNIS Flyers is een best-of-five serie geworden. Waar de Tilburgers zaterdagavond de winst in Thialf pakten, was het nu de ploeg van coach Chris Eimers die als overwinnaar van het ijs stapte. De Friezen brachten met een 1-4 zege de tussenstand in de strijd om het landskampioenschap weer in evenwicht.

Emoties

Sport is emotie en soms krijgt die emotie even de overhand. Zondagavond in IJssportcentrum Stappegoor was dat het geval.  De thuisploeg had duidelijk de zelfbeheering niet onder controle om het succes van zaterdagavond voort te zetten. Trappers werd in de openingfae verrast door de gretigheid waarmee Heerenveen aan de wedstrijd begon. Het doelpunt van Mason dat na de vroege openingstreffer van Oosterveld de stand weer gelijk trok, bracht niet de gewenste rust. Trappers vergreep zich in onnodige straffen en met twee powerplay goals profiteerde Prudden dankbaar van de verkeerde vorm van agressie bij zijn voormalig ploeggenoten. ‘We’re going to take penalties, but we’ve just got to try and limit the unnecessary penalties. I think that’s the one thing we’ve got to get out of our game. You can play with emotion but you have to control that emotion’, vatte coach Paul Gardner het duel voor zijn ploeg in een notendop samen.

Met vereende krachten probeerde DESTIL Trappers in het middenstuk de opgelopen schade te repareren, maar de Tilburgers kregen de puck niet voor een tweede maal voorbij Flyers-doelman Martijn Oosterwijk. Twee minuten voor de dweil was het aan de andere kant wel raak. Bobbee haalde vernietigend de trekker over, 1-4. De moraal van de thuisploeg was geknakt en de Friezen speelden de wedstrijd gecontroleerd naar het einde.

Reacties

‘Dit is een hele fijne overwinning’, concludeerde Chris Eimers na afloop. ‘In een best-of-seven serie is een 2-0 achterstand niet onoverkomelijk maar gelukkig is het niet zover gekomen. De glimlach rond de mond van Prudden verraadde dat hij de woorden van zijn coach beaamde. De sleutel tot de Friese winst lag volgens de Amerikaan bij de vroege openingstreffer. ‘Ian (Meierdres) played fantastic on Saturday. That first goal shook his confidence a little bit I guess’.

Het laatste woord was aan Trappers-captain Diederick Hagemeijer. ‘We gaven collectief teveel ruimte weg. Daar weten jongens als Prudden en Bruijsten wel raad mee. Er is niets verloren. Wij wonnen daar en zij pakken de winst hier. Deze week hard trainen en vrijdagavond in Thialf laten zien dat we les getrokken hebben uit deze nederlaag’.