TrendJetter weer open na verbouwing: ‘Wij zijn een winkel met cadeaus voor jezelf en een ander’

trendjetter

Dames die op zoek zijn naar hippe kleding, trendy sieraden, leuke woonaccessoires of een cadeautje voor iemand anders, is waarschijnlijk weleens bij TrendJetter in de Reeshof gaan shoppen. Ze zijn al zes jaar aan het Ketelhavenpleinin de Reeshof gevestigd en verbouwden afgelopen periode de winkel. Inmiddels is de leuke conceptstore weer geopend. Wij namen een kijkje en spraken met de enthousiaste onderneemster Mariëtte Vromans (45).

Mariëtte heeft altijd de droom gehad om een eigen winkel te starten. “Mijn interesses zijn heel erg breed. Ik wilde dan ook niet per se een kledingwinkel, maar een winkel waar ik mijn passies kon combineren. Dat is uiteindelijk conceptstore TrendJetter geworden.” Aan de totstandkoming van de naam gaat een leuk verhaal vooraf. “De naam is bedacht door een vriendin van me. Zij noemt me vaak Jetter. In plaats van ‘trendsetter’, werd het dus TrendJetter. Dat dekt de lading van wat we doen en heeft toch een persoonlijke touch.”

In de conceptstore biedt Mariëtte podium aan ondernemers die mooie producten maken. “Voorheen konden ondernemers met een mooi product een gedeelte van de winkel huren. Maar dan concept heb ik sinds 1 april veranderd. Nu kiezen we zelf welk gedeelte van een collectie in de winkel komt en worden de producten van ondernemers door elkaar gepresenteerd. Dat geeft me de kans om de winkel meer op stijl en kleur in te richten.” Doordat het concept iets is veranderd, vond Mariëtte het tijd om de winkel een upgrade te geven. De zaak werd in één weekend verbouwd. “We hebben geschilderd, de verschillende wanden aangepakt en ook de indeling is op de schop gegaan. De winkel is nu veel ruimtelijker en we kunnen onze producten op een mooiere manier presenteren.”

trendjetter

‘Je vindt hier absoluut geen standaard collecties’

Hoe Mariëtte haar eigen winkel zou omschrijven? “Als een winkel met cadeaus voor jezelf en een ander!” Wat ze dan zoal verkopen? De laatste trends op het gebied van fashion, tassen, sieraden, woonaccessoires, cadeauartikelen, kraamcadeaus, kinderboeken, ansichtkaarten en veel meer. “Wij zijn uniek doordat we absoluut geen standaard collecties hebben. We vinden het ook belangrijk dat we betaalbaar zijn. Je kunt hier voor minder dan tien euro een leuk cadeautje scoren en de duurdere kledingstukken zijn rond de zestig euro.”

De doelgroep van TrendJetter is dan ook heel erg breed. “Van tienermeiden die sieraden komen uitzoeken tot dames op leeftijd en alles daartussen. Eigenlijk hebben we voor iedereen wel wat leuks in de winkel. Met de nieuwe inrichting, willen we de doelgroep tussen de twintig en dertig jaar steeds meer gaan aanspreken. We hebben er dan ook verschillende hippe merken bij gekregen.”

Zo verkoopt TrendJetter siaraden van Essentialistics, kleding van PinnedByK en woonaccessoires van Light & Living, Tevens hebben ze een leuk assortiment aan kinderproducten van Little Dutch en babykleding van Lilaa Concepts. “Veel conceptstores kopen voortaan hun eigen collecties in. Wij onderscheiden ons door de inbreng van de ondernemers die hun producten bij ons verkopen. En alles wordt hier als eenheid gepresenteerd. Mensen weten vaak niet eens dat wij een conceptstore zijn.”

trendjetter

‘We willen dat heel Tilburg ons weet te vinden’

TrendJetter bestaat ruim zes jaar en is met de huidige winkel al vijf jaar gevestigd op de plek waar ze nu zitten. “Ik wil niet uit de Reeshof vertrekken. We hebben er hard voor gewerkt, maar mensen weten ons inmiddels te vinden. We hebben zowel klanten uit de wijk als van daarbuiten. Maar in het algemeen wil ik er wel voor zorgen dat heel Tilburg hier komt winkelen.”

De winkel is gevestigd aan het Ketelhavenplein tegenover Station Reeshof. “Ik denk dat dit echt een leuk stukje is geworden. Met verschillende horeca, een bierwinkel, LOFT 8 en uiteraard onze eigen winkel.” Want opgelet: vanuit TrendJetter kun je zo doorsteken naar Bierwinkel Reeshof wat in hetzelfde winkelpand is gevestigd. Hier worden zo’n 850 verschillende speciaalbieren verkocht. “Wat we vaak zien, is dat stellen hier samen komen shoppen. Dan gaan de dames lekker shoppen en gaan de mannen alvast wat lekkere biertjes uitzoeken.”

Ondanks dat Mariëtte blij is dat veel Tilburgers haar conceptstore weten te vinden, heeft ze aan ambities geen gebrek. “Ik wil onze collecties blijven verrijken en steeds meer inspelen op de behoeften van onze klanten. Uiteindelijk ga ik hard werken om het concept te blijven perfectioneren en op een fijne manier samen te werken met ondernemers die hun prachtige producten in onze winkel verkopen.” Mocht jij mooie producten maken die een verrijking voor TrendJetter kunnen zijn? Neem dan vooral contact op. “Wij staan altijd open voor samenwerkingen met gepassioneerde ondernemers. Of dit nu starters zijn of gevestigde namen.”

‘We gaan de heropening van de winkel vieren’

Mariëtte kan niet wachten om het resultaat van haar vernieuwde winkel aan iedereen te laten zien. Hiervoor organiseren ze op vrijdag 6 mei een feestelijke dag. “Je kunt dan de hele dag bij ons komen winkelen en hebben dan ook onze koopavond. Alle klanten die iets afrekenen, ontvangen een lotje. Daarmee maak je kans op hele mooie prijzen van de verschillende ondernemers die hun collecties bij ons presenteren.”

Meer informatie

TrendJetter is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Je kunt dan gezellig in de winkel komen shoppen. Liever online? Dat kan in de webshop. Op de hoogte blijven van de actuele collecties en het aanbod van TrendJetter? Zorg dan dat je ze volgt op Facebook en Instagram.

Voor meer informatie over de winkel en het concept kun je het beste de website bekijken.