Tricolores-ijs, speciaalbier, borrels: Tilburgse ondernemers spelen in op promotie Willem II!

Willem II is gepromoveerd en dat is te merken in de stad. In de hele stad hebben supporters Willem II-vlaggen uitgehangen, hun huis versierd en Willem II is ’the talk of the town’. Aanstaande vrijdag kan Willem II zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Dan kunnen ze in eigen huis kampioen worden tegen Telstar. Verschillende ondernemers in de stad spelen in op de promotie van Willem II en hopelijk het aanstaande kampioenschap. Lees snel verder. 

Hoofdsponsor AVEC en Poppodium 013 kleden pand aan

De supporters namen de afgelopen twee weken al het initiatief om de stad rood-wit-blauw te kleuren. Er werd opgeroepen de vlag uit te hangen en supportersgroepen brachten verschillende vlaggen uit. Daarnaast werden de vlaggen rond de cityring en de Tivolistraat ingehangen met speciale vlaggen die door de supportersgroepen en Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg zijn gefinancierd. Inmiddels haken er veel meer Tilburgse ondernemers en bedrijven aan. Zo liet Poppodium 013 vorige week hun etalage rood-wit-blauw kleuren. Maandagmiddag pakte hoofdsponsor AVEC ook uit met een gigantische banner op hun pand in het Veemarktkwartier (zie foto header).

Tricolores-ijs bij de IJsvlinder

Bij ijssalon de IJsvlinder in de Reeshof hebben ze speciaal Tricolores-ijs in de vitrine liggen. Wil jij een lekker ijsje scoren? Ga deze zeker proeven. Het is boerenroomijs in de kleuren van Willem II.

Bock-ila; een lentebockbier gebrouwen door Stadsbrouwerij Tilburg

Stadsbrouwerij Tilburg – de stadsbrouwerij aan de Noordhoekring – speelt in op de promotie van Willem II. Ze hebben 130 liter Bock-ila laten brouwen. Dit is een limited-edition lentebock met tequila-invloeden, uiteraard vernoemd naar de Tilburgse supersub Jeremy Bokila.

bock-ila stadsbrouwerij tilburg

Willem II gebak

Op verschillende plekken kun je ook al Willem II gebak scoren. Zo doken er Willem II minitompoucen op bij de Jumbo aan het Lieve Vrouweplein en werden ze ook al bij de Jumbo Foodmarket gespot. Meesterbakker van Iersel heeft op vrijdag en zaterdag ook heerlijke Willem II petit fours in de winkel liggen.

Return of the King(zine) borrel bij Rosalie

Aanstaande vrijdag kan Willem II promoveren en op zondag worden ze gehuldigd op de Heuvel. Rosalie aan de Korte Heuvel organiseert samen met Stichting KingZine op zondagmiddag van 13:00 – 16:00 uur de Return of the King(zine) borrel. In de sfeer van de Bierstrasse zoals die eens per jaar wordt georganiseerd in de Stadhuisstraat, daal je neer op het grote terras of de bierbanken om samen met jouw vrienden na te praten op het seizoen en vooruit te blikken op de huldiging. Vrijdagmiddag organiseren ze een VrijWillemIIBorrel vanaf 13:00 uur.

Oproep vanuit Willem II supporters

Vrijdag speelt Willem II dus nog één keer dit seizoen, een wedstrijd waarin Willem II kampioen kan worden. De supporters roepen op om in het rood-wit-blauw te komen, je sjaal niet te vergeten en ervoor te zorgen dat je om 19:00 uur op de tribune staat, om er net als tegen FC Groningen een waanzinnige sfeer van te maken. Nog één keer alles geven voor de Tricolores en hopelijk wordt het seizoen dan afgesloten met een overwinning. Voor degene die vrijdag al vroeg op pad willen, is Rosalie dus vanaf 13:00 uur geopend en ’t Laar vanaf 15:00 uur. D’n Beitel en het stadionterrein openen anderhalf uur voor de wedstrijd.

Return of the King shirt

De supporters roepen dus op om vrijdag in het rood-wit-blauw naar het stadion te komen. KingSide Clothing heeft voor slechts €15,- een speciaal ‘Return of the King’ t-shirt laten maken. Je hebt nu de laatste kans om die voor vrijdag en de huldiging te bemachtigen. Bestel het shirt online en haal hem op bij het gebouw onder vak M op woensdag 8 mei tussen 18:00 – 20:00 uur. Een hoop Willem II-ers gingen je al voor. Hou je mail in de gaten voor de bevestiging wanneer je shirt klaar is.

Huldiging Willem II

Zondagmiddag wordt Willem II gehuldigd naar aanleiding van de prestaties van dit seizoen, hopelijk met het kampioenschap op zak. Het terrein op de Heuvel is opgedeeld in twee sectoren en gaat open om 15:00 uur. Het programma start vervolgens om 16:00 uur en de huldiging is om 20:00 uur afgelopen. Wil jij meer informatie over de huldiging?

Tilburg kleurt rood-wit-blauw

In dit artikel vind je slechts een kleine selectie van ondernemers en Tilburgers die de stad rood-wit-blauw laten kleuren. Wil jij een veel uitgebreider overzicht? Op de supporterswebsite Tilbo.com wordt een liveblog bijgehouden waar regelmatig dit soort initiatieven worden toegevoegd.

Meer informatie

Heb jij nu écht iets gezien wat in dit artikel moet staan? Mail dan even naar info@tilburg.com. Misschien voegen we het nog wel toe.

Op naar het kampioenschap!